Mire figyeljünk november 1-jétől ha a Tisza tavon horgászunk?

sphlogo

November 1-jével a Tisza-tavi Horgászrend több fontos pontja lép életbe. Cikkünkben kiemeltük azokat a szabályokat, melyekre vasárnaptól oda kell figyelnie a Tisza-tavi horgászoknak. Talán az egyik legfontosabb az, hogy január, február, március, november és december hónapokban tilos a harcsa fogása, ezáltal a rájuk való célzott horgászat sem engedélyezett.

-A Kis-Tiszán az Eger-patak torkolatától a Laskó-patak torkolatáig, valamint a 33. számú főút hídja (Eger-patak hídja), az Eger-patak, a Kis-Tisza és a poroszlói gát határolta területen lévő munkagödrökön január 1. és február 28., valamint november 1. és december 31. között ragadozó halra horgászni csak természetes csalival engedélyezett, a pergetés tilos.

-A Dühös-lapos vízterületén január 1. és február 28., valamint november 1. és december 31. között mindennemű horgászat tilos.

-November 1. és március 15. közötti időszakban – a vermelő halállományok védelme érdekében – a halfogási tevékenységhez szonárt használni tilos.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .