III. MIKADO Kupa csónakos páros pergető verseny (versenykiírás)

mikao kupa 2

2015. október 25-én (vasárnap) a Top-Fish Sporthorgász Egyesület rendezésében, a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége támogatásával páros csónakos pergető  horgászversenyt rendezünk a Látóképi víztározón. A versenypálya a Látóképi víztározó Debrecen felőli ágában és a strand előtti mély vízi részen lesz kijelölve, bójákkal lehatárolva.

mikado_kupa

A versenyre előzetes jelentkezés szükséges. Saját csónakból horgászó két fős csapatok jelentkezését várjuk. Horgászni csak műcsalival, kézben tartott bottal lehetséges, rögzített és sodródó csónakból egyaránt. A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. A halradar és elektromos csónakmotor használata megengedett. Robbanómotort használni tilos. A kifogott halakat a mérlegelésig élve kell tartani lehetőleg pontyzsákban tárolva, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a kifogott halakat. Mérlegelés után minden kifogott halat szabadon kell engedni. Az eredménybe minden kifogott ragadozó hal beszámít. Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki. Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó.

mikao_kupa-2

Díjazás: Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, és a támogatók tárgynyereményeivel.

A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Nevezési díj csapatonként 5000.-ft,  amely magába foglalja a pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit.

Nevezési feltétel: 2015-évre érvényes állami horgászjegy, és csapatonként legalább 1db láthatósági mellény, aminek felvételével halfogás esetén a mérlegelőknek jelezni kell a mérni való zsákmányt.(A mérlegelés mérlegelő csónakból folyamatosan történik)

mikao_kupa_sullo

Nevezni lehet személyesen a Debrecen Mikepércsi úti TESCO-ban lévő Hobby boltban, vagy telefonon:06/70 9476376, 06/30 9352389, 06/70 4160015

A versenyt támogatja az ECO Fish Kft és a MIKADO

A nevezési díjakat befizetni a helyszínen is lehetséges.

A Verseny Programja:

6.00-7.00-ig gyülekező,regisztráció, csónakok vízre bocsájtása

7.00-13.00-ig verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból)

13.30- ebéd eredményhirdetés díjak kiosztása

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .