Ötleteket várunk a Tisza-tó megfiatalítására

A síkvidéki sekély víztározók, amelyek közé a Tisza-tó is tartozik, gyorsan öregszenek. A hordaléklerakódás és a túlburjánzó növényzet elmocsarasodással fenyeget. Az idei hínárkaszálás hatékonynak bizonyul, ezért a jelenlegi 300 hektárral szemben jövőre 600 hektárt tervezünk megtisztítani. Emellett azonban kotrások, felújítások és fejlesztések is szükségesek.

Ötleteket várunk a Tisza-tó megfiatalítására-2

Az idén befejeződő Komplex Tisza-tó programnak voltak olyan munkálatai, amelyek a halgazdálkodásra is pozitívan hatnak. Ezért reménykedünk abban, hogy folytatódni fog, hiszen a térség turizmusa alapvetően a Tisza-tóra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra, jelentős részben a horgászatra épül.

A kotrások, felújítások folytatásában bízva társaságunk igyekszik előre számba venni azokat a lehetséges területeket, megoldásokat, melyek beilleszthetőek az új projektbe.

Ötleteket várunk a Tisza-tó megfiatalítására

Kérem a tisztelt horgásztársakat, egyesületeket, szövetségeket, hogy velünk együtt vegyenek részt ebben az előkészítő munkában. A Tisza-tó karbantartására, megfiatalítására vonatkozó elképzeléseiket rövid (pár mondatos) szöveg, egyszerű vázlatrajz formájában juttassák el társaságunkhoz. Javaslataikat szeptember 15-éig szíveskedjenek beküldeni az info@sporthorgasz.eu címre. A minden hónap első hétfőjén 13:00 és 15:00 óra közötti szokásos fogadóidőnkben (ez legközelebb szeptember 7-ére esik) személyesen is várjuk Önöket az Örvényi-morotva partján épült horgászati központban, de előzetes egyeztetés után ettől eltérő időpontban is.

Hegedüs Gábor

Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft.
ügyvezető igazgató

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .