Megyénk szövetségének – Intéző Bizottságának és Felügyelő Bizottságának határozatai (2015)

hajduhorgasz

A Megyei Horgász Szövetség Intéző Bizottságának és Felügyelő Bizottságának minden évben határozatokat kell hozniuk. A júniusi hónapban meghozott döntésekről kaptunk egy kis tájékoztatót, amelyből az is kiderül, hogy az eddigi időszakig mennyi pénzt költött a szövetség halasításra és egyéb dolgokra.

mohosz

Az intéző bizottság és a felügyelő bizottság tudomásul veszi, hogy a 2015. év eddigi időszakában a Szövetség hasznosításában lévő horgászvizeken az alábbi haltelepítések történtek:

-Keleti-főcsatorna:

Ponty               2000 kg            (2015. március 30.)
Ponty               1500 kg            (2015. május 4.)
Jászkeszeg (e.n)   5000 db            (2015. május 26.)
Ponty               1500 kg            (2015. június 8.)

-Látóképi víztározó:

Ponty               2000 kg            (2015. március 30.)
Ponty               1500 kg            (2015. május 5.)
Jászkeszeg (e.n)   5000 db            (2015. május 26.)
Ponty               1500 kg            (2015. június 8.)

-Hortobágy-Berettyó főcsatorna:

Ponty               1000 kg           (2015. május 5.)

Az eddigi halasítások összköltsége:       8.327.900,- Ft

A következő haltelepítés időpontja:      2015. július 6. (hétfő)

hajduhorgasz

Az intéző bizottság és a felügyelő bizottság indokoltnak tartja és elfogadja az alábbi halmentő intézkedések megtételét:

-A Szövetség ún. halmentő horgászat céljából május 30-i hatállyal kezdeményezte a fancsikai tavakra elrendelt hatósági horgászati tilalom feloldását, melyet a halászati hatóság elfogadott. A tavakon horgászni a Szövetség más horgászvizeire 2015. évre kiadott területi engedélyekkel lehetséges, nappali időszakban. Kifogható halmennyiség: napi 3 db (2+1) nemeshal, 10 kg egyéb hal.

A vízszint további apadása valamint az I. tó fenékkiürítőjének TIVIZIG általi megnyitása és kitisztítása után ” a mederszűkülés folytán ” a halászat szempontjából kedvezőbb vízszint kialakulását követően a Hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft halászai a tavon június 24-én halmentő halászatot tudtak végezni. Ennek során 900 kg amurt és 283 kg vegyes hal mennyiséget (ponty, csuka, keszegfélék) sikerült visszafogni.
A nem őshonos (és így nem telepíthető) amur a Halászati Kft részére került átadásra és azt a későbbi haltelepítésnél horgász vízbe telepíthető halfajra váltanánk át.

A vegyes halállomány a Keleti-főcsatornába került áttelepítésre.

-Az augusztus 15-én, Hajdúnánáson a Gyógyfürdő parkjában a Hajdú-Bihar Megyei Vadászkamara szervezésében megtartásra kerülő rendezvényen a meghívás alapján a Szövetség részt vesz és felkéri a tagegyesületeket, hogy halfőzéssel vegyenek részt a múlt évben kedvező tapasztalatokkal zárult rendezvényen.

-A Derecskei Sport HE. előterjesztése alapján a Szövetség Berényi Bélát, az egyesület gazdasági vezetőjét hosszú időn át végzett eredményes munkája elismeréséül 70. születésnapja alkalmából „Horgászsportért Érem” kitüntetésben részesíti.

-Az intéző bizottság és a felügyelő bizottság megbízza dr. Timkó Zoltán alelnököt a szövetségi Alapszabály-módosítás tervezetének a szeptemberi intéző bizottsági és felügyelő bizottsági ülésen történő előterjesztésével.

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .