Meglovagolt tanulság

Meglovagolt tanulsag 04

Mondhatom azt, hogy már jó ideje csak a pergető botot veszem a kezembe, amikor pecázni indulok. Ahogyan teljek múlnak a napok, hetek, hónapok úgy változik az ember. A kezdek kezdetén csak vasakkal csaltam horogra a ragadozókat, míg manapság ezeket a csalikat leváltotta a wobbler és gumihal. A következő néhány sor egy számomra igen tanulságos pecát meséli el. Érdemes rajta elgondolkozni, nekem sikerült.

Gözölgő hajnalon
Gőzölgő hajnal

Horgászatunk egy júniusi napfényes enyhén szeles vasárnapon történt a Nagyar-on található Espán tavon. Maga a tó nem széles, inkább hosszú lényegében egy tiszai holtágat képez. Átlag vízmélysége 0,5-1,5 méter között. Vízinövényekkel tarkított, van vízitök, súlyom, hínár, minden ami igazán szükséges egy jó csukás vízhez. A tóban jó a ponty, amur, kishal állomány is, sőt a tógazda még a nyári időszakban afrikai harcsát is telepít.

Napfelkelte
Napfelkelte

Horgásztársaim egyből a jól bevált Ottó bácsi kanalakat tették fel előkéjükre, míg én a mostanában oly sokat használt wobblerhez nyúltam. Fél óra telt el a pecából, amikor az arany színű visszahulló Ottó bácsi kanalat egy közel 4 kilogrammos csuka lekapta, csak néhány méterre a csónaktól.

Meglovagolt_tanulsag_04Természetesen jó volt látni, hogy a jó öreg vas adta az első halat, de én mégiscsak kitartottam a wobbler mellett. Pöcögtetve, folyamatosan húzva, meg-meg állítva stb. módon próbáltam kapás kicsikarni, eredménytelenül. Közben azért a horgásztársak ki-ki piszkálgattak egy-egy szebb csukácskát.

Espán tó Nagyar
Espán tó Nagyar
Vassal a szájban
Vassal a szájban

Meglovagolt_tanulsag_24Sajnos a kemény fejű ember olyan, ha valamit elképzel azt úgy akarja csinálni, én is így voltam ezzel. A szemem előtt volt a jó csali, de nem raktam fel hiszen biztos voltam benne mással is meg lehet fogni a halat. Tévedtem aznap azokkal a csalikkal amelyet én vittem nem tudtam halat fogni. Bezzeg ha a kezdettől fogva a jól bevált kanalak mellett teszem le a voksom. De ez már a múlt, amin nem tudunk változtatni. A horgász mindig utólag okos.

Meglovagolt_tanulsag_30

Meglovagolt_tanulsag_38

Meglovagolt_tanulsag_34

Meglovagolt_tanulsag_62

Meglovagolt_tanulsag_59

Meglovagolt_tanulsag_52

Megjegyzem, hogy az egyik legtanulságosabb pecám volt. Sokat tanultam belölle, de remélem használni is fogom ezt a tudást. Addig is minden olvasónak ajánlom, aki perget, hogy mindig dobjon el egy kanalat is ha csukázni megy.

Ajánlott termékek:

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .