Országos Horgászcsapat Bajnokság 2015

ohcsb 2015 hajdu bihar team

A Velencei tó evezőspályája adott otthont ez évben az 51. Országos Horgászcsapat Bajnokságnak, melyre a finomszerelékes versenyhorgász csapatát nevezte a Hajdú-Bihar megyei szövetség. A korábbi évek gyakorlatától eltérően az idén 4 fordulós válogató versenysorozaton kellett kvalifikálni a megye legjobb horgászainak a csapatba kerüléshez. Az így kialakult 9 fős csapat mint megyei válogatott utazhatott el a versenyre. (Mónus Tamás, Dobos János, Felhősi István, Lénárt Gábor, Lós József, Németi Krisztina, Mezei Kristóf U23, Radácsi Kristóf U18, Mozsár Máté U14). 

Megyei válogatottunk az OHCSB II. osztályában szerepelt ez évben, ahol mindösszesen 4 horgászcsapat indult el, de a valósághoz hozzátartozik, hogy az első osztályú csapatok közül is hiányzott kettő a versenyről. Így az első osztályból ez évben egy csapat kiesett, míg a másod osztály mindhárom dobogós csapata bejutott a jövő évi verseny első osztályába.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan válogatottunk a kétfordulós verseny első napján remekül teljesített. Második helyen, fél pont hátrányban az első helyen álló Baranya megyei csapat mögött és 1 pont előnnyel a 3. Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei csapat előtt vártuk a vasárnapi folytatást. A csapat célja nem lehetett más, mint az első osztályba kerülés. A verseny második napján ismét gyengébbet horgásztunk csapat szinten, így a félidei második helyünket a vasárnap délutáni eredményhirdetésre a harmadikra cseréltük.

resized P1080632

Csapatunknak a kevés másodosztálybeli csapatlétszám ellenére sem volt könnyű dolga a dobogóra állni, hiszen éppen azon csapatok hiányoztak ez évben a versenyről, akik egyébként is szerényebb képességekkel rendelkeznek.

A csapatversenyen ez évben egyéni díjazás is volt, ahol csapatunk tagjai közül többen is a dobogóra állhattak.

 

Mónus Tamás egyéni felnőtt 2. helyezett 2.5 helyezési számmal

Radácsi Kristóf U18 2. helyezett 3 helyezési számmal

Mezei kristóf U23 2. helyezett 5 helyezési számmal

Németi Krisztina 2. helyezett 5 helyezési számmal

Mozsár Máté U14 3. helyezett 5 helyezési számmal.

 

Csapatunkból kiemelkedően teljesített  Mónus Tamás és Radácsi Kristóf, ezen túlmenően pedig kivétel nélkül a csapat minden tagja igyekezett a tőle telhető lehető legjobb teljesítménnyel hozzájárulni az eredményességhez.

resized P1080677

resized P1080626

resized P1080682

Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének a teljeskörű támogatását, mely nélkül ez évben sem valósulhatott volna meg a versenyen való megyei részvétel.

Krakkó Tamás

Forrás: Top-Fish He weboldala

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .