Két óra a Tüskeváron

Vasárnap dél, nekem ekkor ér véget a nap, illetve mondhatni ekkor kezdődik. Beleszagoltam a levegőbe és a peca illata csapott meg. Nem volt más választás irány a part. Érme fel a levegőbe, majd leesése után a nagyhegyesi Tüskevár horgásztóra esett a választás. Több éve voltam itt, azóta tulajdonos váltás és egyben halállomány csere is történt. Délután fél három volt, amikor a partra értünk.

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_5

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_8

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_20

Az úgynevezett gáti részre ültünk. Egyszerű fenekező végszerelékkel, egy horoggal. A csali kekszes pellet, a másik boton pedig fűzött kukorica volt. A kosárba rakott etetőanyag volt csupán az etetés.

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_35

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_17

Röviddel a bedobás után már szákolhattam is az első pontyot, amely körülbelül 1,5 kilogramm lehetett. Őt követte egy lényegesen kisebb társa, majd néhány 1,5-2 kilogrammos társaik. Végezetük egy lapát dévérrel zártuk a napot.

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_9
Átlag ponty

 

tuskevar_horgaszto_nagyhegyes_14
és pici ponty

A parton tartózkodásunk ideje alatt láttunk nagyobb pontyfogást is, ami bizodalomra ad okot a jövőre nézve. Szép ápolt környezet, sok hal és csend. Finomszerelékes pecásoknak tuti kánaán. Csak ajánlani tudom.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .