Ízelítő a Pontyvilág 2015 májusi lapszámából

pontyvilag201505
Julian Jurkewitz: A Bolsena aranya
Akkorák a hullámok, mint az Északi-tengeren… – ez jutott eszünkbe, amikor először álltunk a dél-olasz Lago di Bolsena sötét homokos partján. Az arcunkba vágott a szél és egyik nagy hullám a másik után tört zúgva a partra. Na, akkor most hogyan fogjuk itt a gumicsónakot vízre tenni, megmérni a vízmélységet és behordani a csalit…?

11

12

Extra széles iBoat csónakjaink ráadásul nem a hullámállóságukról híresek… Nem voltak túl biztatóak ezek a problémák, de végül is mi történhetne? Szeptember volt, 20 °C-nál is melegebb víz, és ragyogó napsütés. Akkor hát fel a fürdőnadrággal, úszómellénnyel, és gyerünk neki az újabb kalandnak…

13

Christopher Paschmanns Jó tanácsok a pontos és távoli dobásokhoz

21A siker kulcsa lehet a pontosság, hiszen a pontyok a vonulási útvonalaiktól nem szívesen térnek el, és minél közelebb fekszik bojlink például egy bizonyos kis sarokhoz, vagy egy hínármezőhöz, annál biztosabb és több kapásra számíthatunk.

22

Különösen éjszaka és szélben – amikor dobnunk kell – válik igen fontossá. Ne hagyjuk, hogy a szemmértékünk becsapjon, és mindig dobjunk precízen! Mit kell tennünk tehát a pontos dobásokért?

23

Lewis Porter Kiegyensúlyozottan

31Újabban a wafterekkel kísérletezem, és most, hogy úgy érzem, rájöttem az igazán hozzájuk való szerelékre, szeretném ezt megosztani önökkel.

32

Eddig sem csináltam titkot abból, hogy nagy rajongója vagyok a csuklós merevelőkés (hinged stiff) szereléknek, sőt elismerem, talán egy kicsit túlzásba is vittem a használatát. Mit tegyek, nem az a típus vagyok, aki kéthetente váltogatja a véleményét és a rigeit. Megmaradok annál, amit ismerek, és amiben megbízom, mivel a bizalom kétség kívül sikert szül…

 

33

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .