Ízelítő a Pontyvilág 2015 áprilisi lapszámából

1 2

Julian Jurkewitz: Nagyon nagy vizeken…
A barátnőm és én épp az ágyainkon heverünk az árnyékban egy olyan dél-franciaországi víztározó partján, ahol minden évben megfordulunk. Most emelkedik fel a nap a hegyek fölé pont velünk szemben – itt egy újabb reggel. Július van, vagyis pillanatokon belől harmincfokos hőségre van kilátás, felhőtlen, kék égbolt, szélcsend és teljes nyugalom – de ez semmit sem árul el az éjszakáról

\

1 2

Mindössze néhány órával korábban ugyanis két óriási vihar vonult át a fejünk felett, méghozzá életem eddigi leghevesebbjei. Villámok csapkodtak a fekete fellegekből, és ezeket rögtön követték is a fülsiketítő mennydörgések. Még szerencse, hogy nem valami magasabb ponton voltunk, így nem kellett félnünk, de azért bevallhatom, hogy minden alkalommal összerezzentünk, ahogy a hegyvidéket megvilágította egy újabb hatalmas villanás.

1 3

Mark Bartlett: PVA-s mesterkurzus

2 1Manapság számtalan PVA termék kapható, úgy gondoltam, talán érdemes egy kicsit rendezni az ismereteinket velük kapcsolatban, egyúttal be is mutatnám, hogy én hogyan alkalmazom őket annak érdekében, hogy minél több pontyot kormányozhassak a partra.

2 2

Nem hinném, hogy él ezen a bolygón olyan pontyozó, akinek ne lenne néhány PVA-s cucca. A modern horgász rendkívül szerencsés, hogy széles körben állnak rendelkezésére ezek a termékek, melyek mindegyike – legalábbis megfelelően használva – sokat adhat hozzá a sikerességhez.

2 3

Daniel Brünkmans: Pontyok a magasból

3 1

A hajszálelőke, a bojli és az önakasztós szerelék ma már elválaszthatatlanok a pontyhorgászattól. Akkor már nem is lehet forradalmasítani a modern pontyozást? De igen, méghozzá a zig szerelékkel! Ezzel fogja például Daniel Brünkmans is a vízoszlop felső régiójából a pontyokat. Őt látogattam meg tehát, hogy elleshessek néhány trükköt, és hogy elkaphassam a zigezés vírusát?

3 2

Mintegy 16 éve horgászom intenzíven a legnagyobb európai békéshalakra, de a hajszálelőke még mindig hajszálelőke, a bolt rig pedig még mindig az önakasztáson alapuló, fix ólommal szerelt szerelék. Minden modernebb lett, praktikusabb, egyszerűbb; de a módszer nem változott, holott az évek során jó néhány ötletet láttam felbukkanni és eltűnni – igaz egyiktől sem ájultam el.

3 3

Forrás: Pontyvilág.hu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .