Ízelítő a Pontyvilág 2015 februári lapszámából

pontyvilag 23015 02
Dave Levy: IQ-Supernatural kombi rig

Ez kombi rig változat az egyik legrégebbi kedvencem, töretlen benne a bizalmam a kezdetektől, nem ok nélkül… Az IQ zsineg merevsége segít a lágy részt beügyeskedni a pontyszájba, ami ha már ott van, él a lehetőséggel és csodát tesz…

\

cikk 1 2

Meglehetősen hosszú hajszállal és egy mintegy két és fél centis, lágyabb szakasszal kötöm, mely elegendő szabad mozgást enged a nagy horognak. Ha kézbe fogjuk a szereléket, láthatjuk, hogy amikor a ponty kifújja csalit és a hajszálelőke előre csapódik, majd az előre lendülést befejezve kiegyenesedik, egyből rántja be a hal alsó ajkába a horgot.

cikk 1 3

Pataki Gergely: Irány: Pród!

cikk 2 1Pontyos berkekben sokat hallatott magáról tavaly a Pród község határában elterülő, nemrégiben megnyíló horgásztó. Az idelátogatók rekordokat döntögető fogási átlagról, meseszép halakról számoltak be. Ezért úgy gondoltuk, ideje lenne végre közelebbről is szemügyre venni azt a vizet.

cikk 2 2

Pródon még tavaly november végén, közvetlenül a tél beköszönte előtt jártunk. Ebben az időszakban néhány fanatikuson kívül már kevesen vállalják be a több éjszakás horgászatokat. Az elnéptelenedett vízparton azonban van mit keresnie a pontyok után vágyakozóknak, hisz a tapasztalatok szerint a halak igencsak táplálkoznak, hogy átvészeljék az elkövetkező zord hónapokat.

cikk 2 3

Claudia Darga: 10 tipp, hogyan csábítsuk a partra a csajokat…

cikk 3 1

A pontyhorgászat manapság meglehetősen pasik által dominált világ, melyben a nők csak kis szerepet játszanak, bár egyre többen és többen vagyunk. A horgászcsajok -legalábbis akikkel én találkoztam  -többsége nem magában, hanem a párjával tölti el az időt a vízparton, és az én esetemben sincs ez másként.

cikk 3 2

Négy éve még csak annyit tudtam a pontyozásról, amit a tévében lehetett látni, és halat is mindössze tányéron láttam. Aztán amikor találkoztam a barátommal, lehetőségem volt közelről megtapasztalni mi is az a modern pontyhorgászat…

cikk 3 3

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .