Tudnivalók a fogási naplókról

Fontos tudnivalók az előző évi fogási naplókkal kapcsolatban: A fogásokat összesítve: – az új állami jegy kiváltásáig – de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig kell leadni, ott ahol a korábbi állami jegyét váltotta a horgász, vagy ahol az újat váltani kívánja. Az időben és megfelelően összesített formában leadott fogási naplóról az átvevő igazolást ad. Igazolás kiadására csak abban az esetben nincs szükség, ha a horgász írásban nyilatkozik, hogy e szervezetnél kívánja állami horgászjegyének érvényességét meghosszabbítani.

Aki határidőn túl, vagy hibásan kitöltve adja le fogási naplóját, az új állami jegyet a mindenkori díj kétszereséért kaphatja meg.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy az új fogási naplók mind formailag, mind tartalmilag változtak némiképp. Fontos, hogy az új naplóba a napi darabszám-korlátozással védett halfajok kifogott (azaz megtartani kívánt) egyedeit a horogtól való megszabadítást követően azonnal, a fogás időpontjának (óra, perc) feltüntetésével kell bejegyezni.

Tudnivalók a fogási naplókról-2

Az erre vonatkozó leírás a fogási napló fogás összesítő oldalainak alján, apró betűvel írva található.

Forrás: Sporthorgász.eu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .