Valahogy így kellene csinálni

Valahogy így kellene csinálni

2015. január 2-án a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft halászati őre, a Tiszai Vízi rendészet munkatársával közösen Tiszafüred külterületén igazoltatást végzett. Az igazoltatás során egy megállított személyautóból öt darab csuka került elő. Mint később kiderült, a kifogott halzsákmány nem a Tisza-tó vízterületéről származott.

Valahogy így kellene csinálni

Az ún. Réti-morotváról, ami nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületnek minősül, mivel nem áll halgazdálkodási hasznosítás alatt. Az ilyen vízterületeken a Hhvtv. értelmében horgászni lehet, érvényes állami horgászjegy birtokában, azonban őshonos halat kifogni, azaz elvinni nem engedélyezett. Az igazoltatás alá vont három személy közül, elmondásuk alapján Sz. S. tiszafüredi lakos három darab, míg K. I. tiszafüredi lakos kettő darab csukát fogott ki.

Fenti két személy ellen a Tiszai Vízi rendészet tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást, míg a Sporthorgász Kft. halvédelmi bírság kiszabására irányuló feljelentést kezdeményezett. Ifj. Sz. S. tiszafüredi lakost a Tiszai Vízi rendészet helyszíni bírság megfizetésére kötelezte.

Forrás: Sporthogasz.eu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .