0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2015 januári lapszámából

 Danny Fairbrass: PVA-s megoldások –A PVA a polivinil-alkohol nevű vízoldékony vegyület rövidítése, melynek rengeteg felhasználási formája létezik szerte a világban. A horgászok leginkább zsineg vagy vékony lapok, tasakok, hálók formájában találkozhatnak vele. Elsősorban a horgunk mellé szoktunk etetőcsomagot készíteni a segítségével, mellyel nagyobb csalogatóhatást és jóval kevesebb gubancot érhetünk el. Egy kis pellettes tasak vagy csak egy szalag távol tudja ugyanis tartani az ólmot az előkétől a dobások során.

cikk 1 1

cikk 1 2

PVA hálók használatánál további pozitívum, hogy a horog hegye takarva, védve marad az oldódásig, mellyel megóvhatjuk a mederben lévő törmelékektől, valamint az eltompulástól is, amit a kavicsok, kövek okoznának.

Következésképpen minden okunk megvan arra, hogy használjuk a PVA-t. Csak egyetlen helyzetben nem javaslom, mégpedig ha olyan távolra kell bevetnünk a szerelékünket, hogy PVA-val már nem tudjuk elérni. Mert ugyebár a plusz csomagocska visszavesz a dobási távolságból.

cikk 1 3 Bundik Zsolt:

A kék mélység titkai

cikk 2 1

Sajnos egyre kevesebbet horgászok már Magyarországon, sokat kell keresgélnem, hogy nehéz és alig látogatott vizeket találjak, de szerencsére azért akad egy-két olyan, ami megmozgatja a fantáziámat. Így jutottam el idén két alkalommal is egy 100 hektáros, nagy mélységű bányatóra, amiben kevés nagytestű hal él.

Az első egyhetes túrát arra szántam, hogy megismerjem a tavat, megkeressem a jónak vélt töréseket és haltartó helyeket. Található rajta három sziget is, ezért úgy döntöttem, hogy az egyikre beköltözök, mivel itt biztosan nyugodtan horgászhatok, illetve a lehető legnagyobb területet tudom feltérképezni.

cikk 2 2

Az első túra június közepén vette kezdetét. Az időpontról hamar kiderült, hogy nem volt jó választás, mivel már megérkezésemkor csapatokba verődött pontyokat láttam a kristálytiszta vízben, egyértelmű jeleként, hogy íváshoz készülődnek. Nem örültem ennek, de ha már ott voltam, megpróbáltam horgászni. Gyorsan megpakoltam a csónakomat a felszereléssel és célba vettem az autómtól kb. 1 km-re fekvő nagy szigetet. A partra lépésemkor patkányok, egerek és gyíkok hada fogadott, ezért a bojlikat, a pelletet valamint az élelmiszert faágakra akasztottam fel, hogy megvédjem a rágcsálok támadásaitól.

cikk 2 3

Pataki Gergely:

Irány: Bontova, a koi pontyok hazája

cikk 3 1

A 2015-ös év első beszámolójának helyszíne a Dombóváron található Bontovai-tó, ahol még az ősz-tél fordulóján jártunk. E kései időpont és a hozzá kapcsolódó tapasztalatok praktikusan kiegészítik a 2011-es tavaszi-nyári látogatást, amikor a Pontyvilág vízbemutató sorozata először látogatott el ide.

cikk 3 2

A valamivel több mint héthektárnyi vízfelülettel rendelkező tó az utóbbi időben igen népszerűvé vált a pontyhorgászok körében. Vadregényessége és jó megközelíthetősége mellett halállománya és rövid horgászatokhoz is alkalmas adottságai teszik leginkább vonzóvá.

cikk 3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére