0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág decemberi lapszámából

Etienne Gebel: A hegyekről és a prófétákról…

Mikor mondja egy pontyhorgász, hogy ő sikeres? Már vágja is rá mindenki: akkor, ha sok és nagy pontyot fog. De ez azért nem olyan egyszerű… Mert ugye mi a sok? Egy éjszaka alatt egy tízes hal már sok? Az már sikernek nevezhető? De persze kettő vagy több még inkább… Pláne ha egyből 20, 25 vagy 30 kilósokról van szó…

cikk 1 1

cikk 1 2

Hogyan határozható meg egy pontyhorgász elégedettsége? Én úgy mondanám, hogy a fogások és az elvárások hányadosaként. A tört számlálójában a fogások száma, a nevezőben a remélt halak száma, ez adja meg az elégedettség mértékét. Alapvető matematika pontyhorgászoknak.

cikk 1 3

Pataki Gergely: Irány: a Görcsönyi-tó

cikk 2 1

Sorozatunk most következő epizódjában, az ország délnyugati része felé vettük az irányt, egy kevésbé ismert vadregényes víz felé.

cikk 2 2

A kora délelőtti órákban érkeztem meg a tetthelyre. A parton állva azonnal megbabonázott az erdő közepén található viszonylag keskeny, de hosszú tó. A gát felé tartó hullámokat figyelve úgy gondoltam, itt állítom fel táborhelyemet, a halőr azonban ettől óva intett. Elmondása alapján a nagy testű pontyok egész évben a hátsó részen tartózkodnak, fittyet hányva bármilyen időjárásra. Ez a jelenség számomra nem volt új keletű, hisz sok helyen a legzordabb, leghidegebb télben is volt, hogy a sekély vízben fogtam a halakat.

cikk 2 3

Szőke Lőrinc: Egy hét Csodaországban

cikk 3 1

Régóta tervezgettünk Orbán Józsival egy közös tavaszi horgászatot, amolyan csapatépítő tréninget. Addig húztuk az időt, míg a tavaszból meleg nyár lett. Mindketten nagy és vad vízre vágytunk, ahol kihívás egy-egy nagyobb pontyot elcsípni. Így jött szóba a Deseda tározó is a maga kettőszáznegyven hektárjával, gyönyörű nyurgapontyaival.

cikk 3 2

Mivel mindketten előnyben részesítjük a tavak mélyebb részeit, összebeszélés nélkül a tó gát felőli helyeit néztük ki magunknak. Megérkezés után halőri kísérettel egyből oda is siettünk. Mivel a szomszédos állások is szabadok voltak, így kedvünk szerint válogathattunk.

Óriási dolog, hogy lakatlan pályára érkeztünk. Úgy a hatása alá kerültünk, hogy közel fél órát cél nélkül csak a vizet bámultuk. Nem tudtunk eltelni vele.

cikk 3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére