Cseburaska-Mizugami a barna plüssszőrmés újdonság

cseburaska specialis jigfej 9

Cseburaska (kiejtve), Eduard Uszpenszkij orosz író Krokodil Gena és barátai c. könyvének (1966) és az ennek alapján készült bábfilmeknek az egyik főhőse. A film 1969-ben készült, és Roman Abelevics Kacsanov rendezte a mű címével azonos címmel. Az eredeti Cseburaska egy közel a feje méretével azonos fülekkel rendelkező, barna plüss-szőrmés, hatalmas szemű lény, aki a hátsó két tappancsán jár. Napjainkban azonban ezt a nevet egy a pergető horgászatban terjedő jigfej kapta.Tegyük félre a tréfát és kanyarodjunk vissza a horgászathoz. Napjainkban a Cseburaska illetve a  Mizugami speciális jigfejek, amelyek kinézetre valóban a rajzfilmben szereplő maci fejére hasonlítanak. Nagy előnyük, hogy kis méretű horgokhoz, műcsalihoz tudjuk használni.

csebu
Szellemi elborulásom terméke
cseburaska_specialis_jigfej_9
Apró horog, nagy fej

Kialakítása miatt a gumi szabadon mozog, mivel nem rögzített a gumi teste ezért nincs tengelyirányra ható dinamikus felhajtó erő, ezért a csali kisebb araszokban mozgatható és emiatt a csali több ideig tartózkodik a célterületen, így jobban letudjuk tapogatni azt.

Műcsalival
Plasztikkal

Egy 6 gr os fej kb. 9-10 gr-os jigfejnek felel meg, ami azt jelenti kisebb súllyal is jigelhetünk, ami a halak szempontjából nézve kapáskor kisebb ellenállást éreznek a horgon. Folyamatos vontatáskor és álló helyzetben a gumi jobban alkalmazkodik a víz áramlásához a jiges módszernél, a gumi mozgása természetesebb.

Szétszedett állapotban
Szétszedett állapotban

További előnye hogy a horgok előre gumizva könnyedén cserélhetőek, így ezzel is időt spórolhatunk meg.

A macifej lelke
A macifej lelke
3 grammtól-15 grammig
3 grammtól-15 grammig

Előnyeit elsősorban UL nél és casting jiges-gumis módszernél domborítja ki. Célhal: csapósügér, süllő, kősüllő, feketesügér, balin, csuka és harcsa és minden más.

A Frenetic cég Mizugaminak nevezi
A Frenetic cég Mizugaminak nevezi
Speciális horog, de nem kötelező hozzá
Speciális horog, de nem kötelező hozzá
csebu_sullo
Mi használjuk és bevált.

 

forrás: Wikipedia

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .