Megújult az elfeledett gyöngyszem

Az utóbbi években nagy hangsúlyt kaptak a nagy vízfelszínű tavak, amelyekben a halbőség már-már hihetetlen méreteket ölt. Nagyon sokan szeretjük ezeket a vizeket, azonban ezek által sajnos egyre kisebb hangsúlyt kapnak kisebb tavaink. Egy ilyen aprócska 4 hektáros tóra hívnám fel a figyelmet, amely az elmúlt 5-6 évben szinte eltűnt a horgászok szeme elöl, pedig nem elhanyagolható víz és sokunk itt fogta meg élete első nagyobb halát.

tuskevar_02

A napokban az alábbi üzenetet kaptam, amelyet közzétennék nektek:

-„A tavon új tógazda kezdte meg tevékenységét Rimaszombati Imre személyében. Több mint 35 éve jómagam is horgászok. Célom, hogy mindenki aki horgászni ellátogat a Tóra, fogási élményekben gazdagodjon és elégedett legyen.”

-A tóba október 31.-én közel 600 kg pontyot telepítettünk, melyek egyedsúlya 2,5 ? 5,0 kg között változik. A tavaszi telepítéssel együtt ? ami nem volt publikálva addig ? kb. 25q ponty került a tóba. Sok tennivaló van még, amelyeket most itt nem részleteznék, mindenesetre a Tó üzemel. A soron következő hétvégén ? tekintettel arra, hogy a meteorológia nagyon szép időjárást prognosztizál ? nyitva leszünk az alábbi nyitvatartási üzemel:

2014.11.07 péntek:8.00 ? 17.00h-ig

2014.11.08-09 szombat és vasárnap: 7.00 ? 17.00h-ig

 

Azt, hogy a november 14.-ei hétvégén nyitva leszünk-e, az időjárás fogja eldönteni. Mindenesetre a telet követően 2015 tavaszán friss erővel és egy halakkal tele tóval szeretnénk nekivágni a következő szezonnak.

1113tuskevarponty2

Köszönjük Imrének, hogy tájékoztatott minket a jelenlegi Tüskevári helyzetről. Sok sikert kívánok mindenkinek, aki oda ellátogat.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .