Mikado kupa – csónakos páros pergető horgászverseny (kiírás)

Tisztelt pergető horgásztársak! 2014. november 9-én hagyományteremtő szándékkal a Top-Fish Sporthorgász Egyesület és a balmazújvárosi Tiszavirág Horgászegyesület közös rendezésében, a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége támogatásával páros csónakos pergető  horgászversenyt rendezünk a Látóképi víztározón.  A versenyre előzetes jelentkezés szükséges. Saját csónakból horgászó két fős csapatok jelentkezését várjuk. Horgászni csak műcsalival, kézben tartott bottal lehetséges.

mikado_plakat_2014

A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. A halradar és elektromos csónakmotor használata megengedett. Robbanómotort használni tilos. A kifogott halakat a mérlegelésig élve kell tartani lehetőleg pontyzsákban tárolva, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a kifogott halakat. Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki. Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó.

Díjazás: Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, és a támogatók tárgynyereményeivel.

A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. Nevezési díj csapatonként 4000.-ft,  amely magába foglalja a pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit. Nevezni lehet személyesen a Debrecen Mikepércsi úti TESCO-ban lévő Hobby boltban, vagy telefonon:06/70 9476376, 06/30 2544255, 06/70 4160015

A versenyt támogatja ECO Fish Kft. és a MIKADO

A nevezési díjakat befizetni a helyszínen is lehetséges.

A Verseny Programja:

7.00-8.00-ig gyülekező,regisztráció, csónakok vízre bocsájtása

8.00-13.00-ig verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból)

13.30- ebéd eredményhirdetés díjak kiosztása

Az országos csónakos pergető szabályzatot innen tölthetitek le

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .