Ízelítő a Pontyvilág októberi lapszámából

Ízellítő a Pontyvilág októberi lapszámából
Jan Indra: Egy másik világban… Megpakolt autóinkkal vágtunk neki az útnak, hiszen elegendő élelmet kellett vinnünk a halak, és persze magunk számára is az előttünk álló 10 napra. Tudtuk, hogy jegyet csupán három napra lehetséges váltani, vagyis kénytelenek leszünk némi szünetet beiktatni, párjaink nagy örömére – így már az elején világossá vált, hogy nem menekülünk a kötelező programok elől…

\

12

Bár az is igaz, hogy noha jó pár szép példányt is sikerült lencsevégre kapnunk, ez még nem az az eredmény volt, amiért jöttünk – Hol vannak azok a monstrumok, melyeket olasz barátaink fotóin láttunk…

13

Szalma József:

A nehezék súlypontjában…

 21

Sok végszereléket kipróbáltam már az évek során, de egy ideje próbálgatok már egy különleges változatot, amely az utóbbi időben kedvencemmé lett. Lényege, hogy a horogelőke a nehezék közepéből van kivezetve…,

22

…így az akasztáskor a legnagyobb erőhatás húzza be a horgot a ponty kemény szájrészébe. További előnye is van, melyeket az alábbiakban ismertetek. Ezt a riget süllyedő vagy hóemberes csalizásnál vetem be, pop-upokhoz egyáltalán nem javaslom.

23

Pataki Gergely:

Irány: a Nagyrédei-horgásztó!

31

A Rab horgásztó után, ezúttal ismételten Heves megye irányába, a Mátra lábánál található Nagyréde felé vezetett utunk. A festői szépségű víztározó négy évvel ezelőtt került gondos kezekbe, és egyre népszerűbb a pontyhorgászok körében.

32

Természetesen egész úton megállás nélkül szakadt; a felázott földön a horgászhelyre való bejutás kérdésessé is vált, ekkor éreztem úgy, hogy feladom… ám nem várt fordulat hozott örömöt az ürömbe: a 15-ös helyet az extrém időjárás miatt lemondták, ez pedig még éppen megközelíthető maradt.

Nem egy kimondott dobós pálya, de én már annak is örültem, hogy végre be tudok szerelni valahová, nem mérlegeltem tehát sokat.

33

Forrás: Pontyvilág.hu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .