Tesztek – Nagyító alatt a Ryobi Zauber

Tesztek Nagyító alatt a Ryobi Zauber 5

Az évek hosszú sora alatt jól megszokott és megszeretett Ryobi Zauber a mai napig változatlan formában és szerkezeti tartalomban kerül a boltok polcaira. Ez év tavaszától az ő dobját is felvértezték a fonott zsinóros pergetéshez idomuló gumigyűrűvel, azonban a vásárlók bánatára a doboz már csak egy pótdobot tartalmaz vagy néha már azt sem.

A Ryobi cég legismertebb és talán legelismertebb orsója óriási népszerűségnek örvend, talán nincs is kis hazánkban olyan pergetőhorgász, aki ne találkozott volna vele, vagy legalább ne hallotta volna a Zauber nevet.
Az orsó valóban sikerre született, olyan külső jegyekkel és szerkezeti tulajdonságokkal, amit ő tud, kevés esély volt rá, hogy ne így legyen. A csigatengelyes (wormshaft) dobemelő szerkezet, és a lassított dobemelés mintaszerű zsinórfektetést biztosít, s mindez bámulatos finomságú futással párosul.

A korábbi szériához még két darab pótdob járt, most már meg kell elégednünk eggyel. Az azért vigasztalhat mindenkit, hogy az Ecusima, és az Applause modellek dobjai kompatibilisek vele
A korábbi szériához még két darab pótdob járt, most már meg kell elégednünk eggyel. Az azért vigasztalhat mindenkit, hogy
az Ecusima, és az Applause modellek dobjai kompatibilisek vele

A Zauber csapágyazottsága egészen kiváló. A 8+1 csapágyat magában rejtő szerkezet kifogástalanul működik, légiesen pörög, egy erőteljes hajtókarlendítéssel kb. 16 forgást produkál a kar. A dobot, a tányérkerék két oldalát, a tengelyt és a zsinórvezető görgőt és a wormshaft tengelyt is ellátták vele. Áttételezése 5,1:1. Tengelyének átmérője 4,5 mm. Súlya is ideálisnak mondható, a 4000-es modell 320 grammot nyom, ami teljesen átlagosnak tekinthető egy fémből készült modern és profi pergetőorsónál. Az 50,5 mm-es dobátmérő kifejezetten előnyös a hosszú és pontos dobások szempontjából.

A Zauber fékrendszerét legendák övezik, valóban leheletfinoman, hosszú úton állítható, garantáltan letapadásmentes teljesítményt nyújt még a maximális, 5 kg-os fékerő tartományban is
A Zauber fékrendszerét legendák övezik, valóban leheletfinoman, hosszú úton állítható, garantáltan letapadásmentes teljesítményt nyújt még a maximális, 5 kg-os fékerő tartományban is

Rotorja és felkapó karja az Applause modellnél már ismertetett full fém konstrukció. Bárcsak ezt kapta volna az új generációs Zauber CF is.

Erőt, eleganciát sugall a zárt rendszerben dolgozó zsinórvezető görgő
Erőt, eleganciát sugall a zárt rendszerben dolgozó zsinórvezető görgő
Nemzeti hovatartozását minden Ryobi büszkén viseli magán, az Ecusimától a Zauberig
Nemzeti hovatartozását minden Ryobi büszkén viseli magán, az Ecusimától a Zauberig

Ryobi Zauber CF

Óriási érdeklődés előzte meg a debütálás pillanatát, rengetegen várták, hogy milyen is lesz, és milyen műszaki paraméterében lesz más a Zauber CF elődjéhez képest. Homály fedte azt is, hogy vajon kapható lesz-e még a régi széria, vagy megszűnik a gyártása. Nos a jó hír az, hogy a Ryobi cég nem állt le a korábbi, sok-sok éven át jól megszokott és megszeretett Zauber gyártásával, továbbra is elérhető lesz mindenki számára a jól megszokott minőségében.
Az új CF a harmonikus, szemet gyönyörködtető külsejével lepte meg a nagyközönséget. A karbonszál-berakásokkal, arany-fekete színorgánumban tündöklő orsó az előd formai jegyeit viseli magán, s ebből következtetni is lehetett azonnal, hogy túlságosan nagy műszaki változások nem érhették a tökéletesen dolgozó szerkezetet. Bizony nehéz meló a tökéletest még tökéletesebbé tenni, de a Ryobinak ez is sikerült?

A lakkfekete bevonattal rendelkező orsóház tökéletes ergonómiát teremt a karbonberakásos rotorral és hajtókarfogantyúval, ennek megfelelően a dob színének is az aranysárga vált a legideálisabbnak
A lakkfekete bevonattal rendelkező orsóház tökéletes ergonómiát teremt a karbonberakásos rotorral és hajtókarfogantyúval, ennek megfelelően a dob színének is az aranysárga vált a legideálisabbnak

A zsinórkép az első próbálkozás után már tökéletes lett, nem kellett variálnom a dobozába mellékelt teflonlapocskákkal. A művelet során azonban éreztem, hogy a futása valahogy még simább és lágyabb lett, pedig a korábbi Zauber teljesítményét alapul véve ezt nehezen képzeltem volna el. Elméletileg és gyakorlatilag a műszaki paraméterek változatlanok maradtak, a wormshaft mechanizmus került átemelésre a régi szériából. A kérdésen sokat gondolkodva arra jutottam, hogy a méretek módosításával (növelése) és annak a plusz egy csapágynak a zseniális elhelyezésével érhették el a CF példátlan és fenomenális futásteljesítményét.
A lelkendezés után jöjjenek a száraz adatok. Mindenki azt gondolná, hogy a karbonberakásos mizéria a súlycsökkentés miatt fogalmazódott meg a Ryobi mérnökeinek a fejében. Sokáig én is ezt hittem, de a mérések mást igazoltak. A 4000-es méretű Zauber CF 331 grammot nyom zsinórral feltöltött állapotában. Ebből csak a dob zsinórral mért súlya 85 gramm. A tengely a jól megszokott 4,5 mm-es acél tengely, a korábbiakhoz változatlan súllyal. A karbonberakásos hajtókar 36 gramm, ami az elődéhez képest mínusz 6 grammot jelent. Itt ugyebár súlycsökkenést értek el, de azzal, hogy a dob méretét pontosan 2 mm-rel növelték, el is lőtték az előnyt. A 4000-es CF dobja 52,5 mm, bizony nem kicsi, lehet alátétzsinórt tekercselni rendesen a fonott, vagy akár a monofil alá. De természetesen a széles dobnak is megvannak a maga előnyei.

A 4000-es CF óriási dobján ugyanolyan szépen áll a vastag fonott, mint az elődjén
A 4000-es CF óriási dobján ugyanolyan szépen áll a vastag fonott, mint az elődjén

Változás érte azonban a rotort és a felkapókart. Az Arcticákon is használatos szériaelem került a Zauber CF-re. Természetesen ez is működik gond és probléma nélkül, de valahogy a fémházas, zárt görgős felkapókar finomabban ugrott át alaphelyzetbe az én kezemben. Úgy is mondhatjuk, hogy a Zauber igazi „védjegye” nekem nagyon hiányzik a CF-ről?

A rotoron jól láthatóak a változtatások
A rotoron jól láthatóak a változtatások

Összességében elmondható, hogy egy nagyon komoly, megbízható és esztétikailag is ütőképes szerkezetet álmodtak meg a Ryobi mérnökei mely a Zauber CF-ben öltött testet. Az új felkapókar „hibái” felejthetőek, hiszen az orsó hihetetlenül szép futása minden egyebet kompenzál.

A (finom) változtatások és újítások ellenére a Ryobi hű maradt önmagához. Az évek hosszú sora alatt jól bevált műszaki, szerkezeti megoldásokat egy kicsit új, a mai kor elvárásához igazodó köntösbe öltöztette. Nincs is más hátra, minthogy valamelyikükkel megcélozzuk a vízpartokat, és muzsikáljanak tovább azok a legendás Ryobi fékek!

írta: Halmos Mihály (Energofish.hu)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .