Horgásztábor Ohaton a Pontycentrum szervezésében

533985 608980599113860 723343867 n

A hortobágyi halászati hagyományok őrzőiként, a magyar tógazdasági kultúra egyik megteremtőjeként a Hortobágyi Halgazdaság 1916 óta gazdálkodik a Hortobágyon. A Társaság közel 6000 hektár halastavat működtet, ezzel Európa egyik legnagyobb pontytermelő halgazdasága. A Társaság a gazdasági, természetvédelmi és társadalmi igények alapján alakította ki egyedi Hortobágyi Haltermelési Technológiáját, biztosítva ezzel a nyereséges gazdálkodást és az európai jelentőségű természeti értékek fenntartását.

A halas tavi vizes élőhelyek természetvédelmi jelentőségének megfelelően a gazdaság teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll, része a Világörökségnek. Állami tulajdonú társaságként a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. történelméből és méretéből fakadóan a magyar halászat illusztris tagjaként a Hortobágyi Nemzeti Park területén elhelyezkedve kiemelt nemzeti értéket képvisel. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a védett hortobágyi puszta háborítatlan nyugalmát és felejthetetlen horgászemlékeket kínál az ide látogató vendégei számára az Ohati Horgász- és Bemutató Központban. Ezt az intenzíven és folyamatosan telepített, változatos halállomány, a kapitális ragadozó és békéshalak biztosítják. Országosan is elismert horgászvíz a 26, hektár területű Ohati III. horgásztó, melyen akár 100 órát is horgászhatnak egyhuzamban a profi vagy amatőr horgászvendégeink. E tó kiemelkedő ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg és kárász állományával méltán nyerte el a verseny- és hobbihorgászok elismerését is. A horgászfogások között nem ritkák a 10 kg-on felüli pontyok és amurok, a 8-10 kg-os csukák és az 1 kg-os kárászok.

Bojlikészítés

Ezen a páratlan természeti szépséggel bíró környezetben kerül megrendezésre, a Pontycentrum által teljes egészében szponzorált ingyenes horgásztábor. A táborba olyan tanulni vágyó fiatalok jelentkezését várjuk, aki már rendelkeznek némi tapasztalattal a pontyhorgászatban, de szeretnének még tovább fejlődni és tanulni. A cél, hogy fiatalok tökéletesen elsajátítsák a partról való horgászat minden technikáját. (markerezés, pontos és távoli dobások technikája, dobócsővel, parittyával, etetőrakétával való etetés, etetőanyagok, method mixek, stick mixek és spod mixek helyes összeállítása valamint ezek gyakorlati alkalmazása, PVA segédeszközök használta, végszerelékek és előke variációk összeállítása, különböző csali kombinációk bemutatása). A tábort Tóth Károly és Szilágyi Dániel fogja vezetni de a Pontycentrum csapatából többen is részt fognak venni az rendezvényen.

Csónakos fárasztás
Csónakos fárasztás

A tábor ideje alatt napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítunk!

A tábor az alábbi időpontban kerül megrendezésre:

2014. Június 20-21-22-23-24-25

A fiataloknak egy orsóval felszerelt horgászboton, a személyes holmikon, egy ágyon és egy hálózsákon kívül semmilyen felszerelést nem kell magukkal hozni. A tábor különlegességét emeli, hogy a fiatalok a Hortobágyi Halgazdaság Halbiológusának az előadásának is részesei lehetnek.

Jelentkezés:

Telefon: 06-30-493-6330

A táborba maximum 12/fő turnus jelentkezését várjuk! 18 éves korig!

bővebb információ: www.pontycentrum.hu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .