Lezajlott a II. baráti ‘jómunkás kupa’ (versenybeszámoló)

Ezt a hagyományt tavaly poénból találtuk ki a munkatársakkal, hogy mi lenne ha versenyeznénk így egymás közt? Benne voltunk a megmérettetésben és lássuk be szép dolog ez a horgászat főleg ha van vele egy kis izgalom is. 2014 április 12-én reggel hatkor történt a gyülekezés két sorba ment a sorsolás. Az első az volt, hogy ki húz előbb majd a második pedig az állást foglalta magában. 10-11 emberre kalkuláltuk a versenyt, sajnos az utolsó pillanatokba lemondta egy pár ember egyéb elfoglaltság miatt. Na teljesen mindegy a versenynek menni kell nincs megállás. Elkezdődtek a sorsolások helyek elfoglalás is megtörtént.Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_01

Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_02

Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_03
A horgászok elfoglalták a helyüket kezdődhet a 10 órás horgászverseny

Párszót a vízről:

A hajdúszoboszlói Nádaspart Szabadidő Központban rendeztük meg a versenyt ez a tó olyan mese szép, hogy ha ide kijön az ember van egy olyan érzése, mintha nem is lenne ebben a városban. Hat és fél hektár a tó területe 0,8-4 méter a vízmélység. Nádszigetekkel tarkítva igazi haltartó helyekkel. Rendkívül egészséges hal állománnyal rendelkezik a víz főleg ponty és amur a fő halfaj de mellette található még szép számba testes kárászok szép keszegek csuka süllő és harcsa is.

Botok beállítása
Botok beállítása

 

Meseszép virágzás
Meseszép virágzás
A tó madártávlatból
A tó madártávlatból

Mindenki próbálkozik a saját technikájával, hogy vajon mi lehet a nyerő. Van aki úszózik van aki a feeder kosaras módszerrel próbálja becserkészni őket, van aki a klasszikus fenekezőre esküszik… Nem vagyunk egyformák sosem lehet tudni. Nem kellet sokat várni az első halra Horváth József már az első tíz percbe pontyot fárasztott. Gondolta mindenki, hogy rendkívül jól fog menni a hal lesz sikerélmény bőven. Csak az időjárás furfangos volt és eléggé lehűlt ezért a halak nem mozogtak úgy ahogy kellet volna.

Mindenkinek sikerült szákba terelni egy-egy darab pontyot minimum, emellett jöttek a kisördög törpék is, hihetetlen szép kárászok illetve keszegek. A halak megóvása érdekében 3 óránként mérlegeltük az elejtett zsákmányt

Csabi egy tükrössel
Csabi egy tükrössel

Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_08

Átlagos fogás mennyiség
Átlagos fogás mennyiség

Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_10

Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_11

Amíg mi horgásztunk odafent készült a jó kis bográcsos slambuc. Lassan véget ért a horgász idő lehetett összefelé pakolni és bizakodóan reménykedni abban, hogy vajon én nagyobb pontyot fogtam? Több kárászt sikerült becsapni? Eredmény hirdetéskor kiderül. A verseny elég szoros lett csak 1-2 kg választotta el a dobogósokat, hogy eggyel feljebb vagy lejjebb kerüljenek.

3.helyezett Horváth József (12.3kg)
3.helyezett Horváth József (12.3kg)
2.helyezett és a legnagyobb halat fogó Nagy Csaba (13.4kg) Legnagyobb hal: 5.35kg
2.helyezett és a legnagyobb halat fogó Nagy Csaba (13.4kg) Legnagyobb hal: 5.35kg
1. helyezett: Kakuk Róbert
1. helyezett: Kakuk Róbert
Lezajlott_a_masodik_barati_jomunkas_kupa_versenyeredmeny_15
Egy csoportkép mert így teljes a család 🙂

 

Külön Köszönet a szakácslányoknak és a mérlegelőknek. Talákozunk legközelebb
Írta:Kakuk Róbert

Fotó:Dobozi Petra , Kiss Dóra

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .