Látóképi peca a nyár közepén

latokepi viztarozo horgaszat 201307

A 2013-as évben sikerült néhány a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség által kezelt vizekre kilátogatni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megcáfoljuk a sokak által keltett rémhíreket, amelyek az állandó haltalan hétvégéket jelentette. Mivel a Fancsikai tavakon már jártunk, következzék a Látóképi víztározó a maga 67+ hektárjával. Sajnos helyismerettel nem rendelkezünk, az itteni horgászok pedig szívesebben tartják magukban a több év alatt megszerzett trükköket titkokat, így segítségre nem számíthattunk a jó hely kiválasztásánál.

latokepi_viztarozo_horgaszat_201308
Látóképi víztározó
Horgászhelyünk
Horgászhelyünk

A stratégia az volt, hogy keresünk a csizma egyik szárában egy üres beállót olyan társaság környékén, akiket gyakran lehet a parton látni. Ez az alábbi logika alapján született meg: Az itt horgászó emberek sem a semmiért ülnek hétvégéket ugyan azon a helyen szezononként.

Péntek délben érkeztünk a partra, ezekben a napokban már nem számítottunk sok horgászra a parton hiszen a telepítés majdcsak két hete történt. Valóban így is volt a partszakaszon autózva csak egy-egy beállóban ültek.

Helyválasztásunk a debreceni ág debreceni oldalára esett. Szívesen beültünk volna a nádasos részbe, de az már foglalt volt, sőt lehet fel sem szabadult mostanában. Így valahol a szár középen vertük fel állásunkat. Velünk szemben volt egy horgász tőlünk jobbra is és balra is pecáztak, tehát a logika szerint itt szoktak fogni, azért vannak ennyien. 🙂

latokepi_viztarozo_horgaszat_201309

Etetőhajó híján az etetőrakétához nyúltunk, mellyel főként szemes anyagot, tigrismogyorót és pár szem bojit etettünk. A távolság nem volt számottevő körülbelül 65-70 méter.

latokepi_viztarozo_horgaszat_201311

A csali kikönnyített kukorica füzér volt az egyik boton a másikon pedig tigrismogyoró. Kíváncsian vártuk a mi fog következni, vajon itt fogunk ülni vasárnapig hal nélkül, ahogyan sokan csinálják elmondásuk szerint.

latokepi_viztarozo_horgaszat_201313

Várakozásunkat hamar egy kapás törte meg, amely egy folyamatos húzós kapás formájában jelentkezett. Bevágás majd fárasztás és a hal már a merítőben pihent. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar sikerül kapást elérni.

 

Látóképi telepített
Látóképi telepített

Ugyan tudtuk, hogy a halsűrűség nem nagy, de hogy folyamatosan legyen etetés dobtuk még rá két-két etetőrakétányi anyagot.

A nap lassan nyugovóra tért mikor a békák moraját a kapásjelző halk csipogása törte meg. Ismét egy jelentkező és ismét ugyan az a csali. Ez sem kapitális méretű, de ponty! Mehetett őkelme is vissza majd két-két rakéta ismét. Az este további része eseménytelen maradt.

latokepi_viztarozo_horgaszat_201304
Nem kötelező, de mi visszaengedtük őket

A hajnal érkeztével a környező horgászok kapásjelzőinek csipogása a merítések hangja igazolta, hogy csakugyan van itt hal. Nekünk is sikerült még két pontyot kiimádkozni.

latokepi_viztarozo_horgaszat_201307

Sajnos több halunk már nem esett, ki tudja miért, de az biztos hogy a szombat délután már üres volt a 12 órával ezelőtt zsúfolásig megtelt part. Talán az érkező front miatt gondolták úgy a horgászok, hogy mennek haza? Tudták, hogy olyankor nincs értelme kint lenni?

latokepi_viztarozo_horgaszat_201315

Egy kellemes pecát tudtunk a hátunk mögött. Kellemes csalódás volt Látókép és jólesett azt mondni, hogy igenis sikerült halat fogni ott, abszolút helyismeret nélkül. A fancsikai taktika itt is működött, így nem maradt más mint kipróbálni a Keleti főcsatornán is, de azt majd egy következő írásban.

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .