0
Your Cart

Látóképi és Fancsikai helyzetjelentés

A hétfői nap folyamán kilátogattam a Látóképi víztározóra, majd az Erdőspusztán található Fancsikai tavakra. Célom az volt, hogy felmérjem a jelenleg helyzetet. Az már köztudott, hogy a Látóképi víztározón minden tavasszal kaotikus a helyzet, szinte lehetetlen közlekedni a partján, még gyalog is nehézkes. Megérkezésemkor tapasztaltam is, hogy a helyzet nem jó, de sokkal jobb mint az elmúlt években. Valószínűleg az átlagon aluli csapadékmennyiségnek.

Vízállás Látóképen
Vízállás Látóképen
2014-02-24 hétfő Látókép
2014-02-24 hétfő Látókép

Ottjártamkor tapasztaltam, hogy a „halőrháznak” nevezett kis faépületben sikerült a vandáloknak kárt okozni, hívásomra sajnos a Szövetség nem válaszolt, hogy jelezzem irányukba észrevételem. Remélhetőleg majd olvassák.

Fancsikai panoráma
Fancsikai panoráma
Kettesre bevezető "út"
Kettesre bevezető „út”

Rövidesen az Erdőspusztán találtam magam, ahol először is a kettes tározóra érkeztem. A helyzet itt sem volt jobb út tekintetében, azonban a homokos talaj miatt itt egy rövid napsütés is csodákra képes, a helyzetet egy erős hatosra értékelném, de a skála felső értékét döntsétek el ti. A vízszint amit nagyon fontosnak tartok. Az én szememnek alacsony volt, de tavon horgászó sporit kérdezve a vízállás jobb mint tavaly ilyenkor. Mellesleg a feeder botokkal horgászó sporttársnak volt jónéhány kapása, igaz törpét fogott.

Kettes vízállása
Kettes vízállása

Kiemelném, hogy a kettesen az út felőli oldalon található szigeten fejlesztés történt, kiülőket padokat helyzetek el. Pozitív! Több ilyet!

Ez is panoráma :(
Ez is panoráma 🙁

A tározó egység első tava felé vettem az irányt. Az út itt is pocsolyás volt, de a homok hamarosan elszívja azt, ha én elmentem ott alacsony hasmagasságú kocsival, akkor bárki. Azonban az egyesen a helyzet nem jó, és akkor szolidan fogalmaztam. A vízhiány az látható, nagyon kellene a a csapadék. Az egyre több növény a vízben (nádas, hínár) ugyan tisztítja a vizet, de el is szívja azt.

fancsikai_tavak_erdospuszta_2014_tavasz71
Egyes látkép
Más szögből
Más szögből

A vízállás alacsony, reméljük hamarosan esik annyi csapadék, hogy a biztonságos üzemi vízszint meglegyen.

 

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére