0
Your Cart

Kulturált környezetben – Más vizeken

A karácsonyi forgatag után következett a szilveszteri készülődés. Egy jó ideje már nem úgy tekintek az évzáró napra, mint egy jó bulira, inkább mint egy kötelező rendezvényre, emiatt elhatároztam, hogy ebben az évben más lesz. Már december 30-án útra keltünk az úti célunk Budapest volt, legalább is én azt gondoltam, majd a navigációba begépelve Kunszentmiklóst dobott ki. Ajaj gondoltam, most sem leszek turista országunk fővárosában. Az általam oly kedvelt guglit vettem elő és beírtam milyen horgászati lehetőségek vannak azon a környéken. Tavak illetve folyók is szép számmal vannak jelen, például a Duna vagy a Kiskunsági főcsatorna.

A december 31-e készülődéssel telt, a többiek az esti évzáró bulira, míg én azzal foglalkoztam, honnan szerezzek be napijegyet. A 2 házzal lentebb található horgászbolt már csak januárban nyit ki, majd néhány telefon után Tass városába autóztunk át, ahol a helyi kocsmában is árusítanak napijegyet illetve éves engedélyeket. Sajnos nem volt szerencsém, mivel már mindenki leadta a 2013-as jegyeket. 2014-es tudtak volna adni, mert nekik az már tornyokban állt akkor!

Ha másra nem arra jó volt az a nap, hogy feltérképezzem a környező vizeket. A Duna irányába vettük az irányt, pontosabban a Ráckevei-Soroksári Dunaág déli zárását jelentő Tassi zsiliphez. Meglátva ezt az ékszert csak arra gondoltam, milyen szép is lenne ha a Tisza itt folyna Debrecen határában és lenne nekünk is egy hasonló zsilipünk rajta.

Kulturált környezetben - Más vizeken19
Kövezés

Kulturált környezetben - Más vizeken5

Kulturált környezetben - Más vizeken8

Kulturált környezetben - Más vizeken9
és kövezés

A Duna már közel volt irány oda. Ezt a területet a Mohosz kezeli, meg is lepődtem rajta, hiszen az itthon megszokottól eltérően nem álltak hegyekben a fák alatt pille palackok vagy eldobált etetőanyagos zacskók. Talán itt a horgász összeszedi maga után a szemetét? -Futott át a gondolat rajtam.

Kulturált környezetben - Más vizeken1
Valószínűleg a 30-50 méterenként kihelyezett kukák okozzák azt, hogy nem áll bokáig a szemét.

Kulturált környezetben - Más vizeken6

Végül január 2-án sikerült megvásárolnom a 3100 forintba kerülő napijegyet (lehet venni 2 napost is az 4500 forint), majd kijutnom horgászni. A jegyen található szabályzatból szeretnék néhány mondatot kiemelni.

-A horgász köteles szemetes zsákot magánál tartani, horgászhelyének tisztítása céljából. (Szemetes helyen horgászoktól a jegy bevonásra kerül)

-A horgász köteles beírni a fogási naplójába a megtartani kívánt halat hó, nap, óra, perc dátummal!

Emléktárgy melyet a Tassi Egyesület állított.
Emléktárgy melyet a Tassi Egyesület állított.

Kulturált környezetben - Más vizeken14

Számomra a legtetszetősebb a végére maradt és remélem, hogy ezen sokan elgondolkodunk.

 

A LEGOLCSÓBB TAKARÍTÁS, HA NEM SZEMETELÜNK!

 

 

 

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére