0
Your Cart

Fogási napló leadás legfrissebb információi

Tájékoztatjuk a Horgászokat, hogy  (A) a 2013. évre kiadott fogási napló és állami horgászjegy 2014. január 31-ig használható. 2013. december 31-ét követő horgászat esetén a fogási napló utolsó 2013. évre vonatkozó fogási bejegyzése utáni sorban egy vonalat kell húzni, és alá a ?2014? feliratot kell feljegyezni. A 2014-ben fogott halakat ezek után a szokásos módon szükséges a ?2014? felirat alá tételesen bejegyezni. A 2014. januárjában fogott halak a 2014. évi fogási kvótába számítanak bele.

fogasi_naplo

-(B) Abban az esetben, ha a fenti a) pontban részletezett módon a 2013. évi fogási napló 2014. januárjában is használatban van, fogási naplót 2014. február 28-ig kell leadni. Amennyiben a horgász nem kíván a fenti a) pontban részletezett módon 2014. januárjában horgászni, úgy fogási naplóját a korábbi tájékoztatóknak megfelelően igazoltan leadhatja a tagegyesületénél.

-(C) Külön felhívom a Tisza-tavi horgászjeggyel rendelkező horgászok figyelmét, hogy a fogási naplókat hasonló módon adják le, mivel a 2014-es jegyek már nem tartalmazzák a fogási naplót, ezért az új fogási naplók megjelenéséig ebbe kell, hogy vezessék a 2014.évi fogásokat az a./ pontban leírtak szerint.

-(D) Nagyon fontos, hogy a fogási napló leadásakor ? amennyiben korábban adja le 2014.febr.28-nál és állami jegyét csak egy későbbi időpontban kívánja kiváltani ? kérje az átvevőtől az átvételi elismervényt, mert később, amikor a 2014. évi állami jegyét váltja ki ezzel tudja igazolni a határidőben történt leadást, és így mentesül a plusz kétezer forint megfizetésétől.

-(E)Az új fogási naplók országos érvényességűek lesznek, az állami jegy elválaszthatatlan része. Azt jelenti, hogy a horgász ebbe az egy fogási naplóba köteles bejegyezni az ország bármely pontján, bármely horgász vizén kifogott halat. Tudomásunk szerint a horgászvíz megnevezésénél egy un. víztér kódot kell bejegyezni (133/2013.sz.végrehajtási rendelet 28§ 21.pont ) , ami a területi jegyek többségén fel van tüntetve. Amennyiben ez a kód nem található meg az adott jegyen, azt a vízkezelő meg tudja mondani a helyszínen.

írta:Takács Lajos

Forrás: Csalibutik.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére