Ízelítő Pontyvilág 2013 decemberi lapszámából

Ízelítő Pontyvilág 2013 decemberi lapszámából
Tomas Blazek:

Moby Dick ? a húszéves álmom 

 

Franciaország, Lac du Der, 4800 hektár? Egy hatalmas és csodaszép tó, mely éveken át ott motoszkált a fejemben, mivel tudtam, hogy előbb vagy utóbb, de ott fogok állni a partján?

 

cikk 1 1

 

 

cikk 1 2

 

A cél: Lac du Der

Valami új és ismeretlen, amely magához húz és motivál ? biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri ezeket az érzéseket. Nekiláttam tehát megtervezni egy túrát, egy nagy őszi túrát…

 

cikk 1 3

 

 

Merényi Szabolcs:

Nyurgák nyomában

 

cikk 2 1

 

Számtalanszor próbáltam már lajstromba venni azokat a helyeket, ahová szívesen megyek horgászni, és a Deseda valahogy mindig ott van a kedvencek között. Ennek több oka van, de az egyik és talán legfontosabb, hogy gyönyörű, és az esetek 99%-ban még érintetlen nyurgákkal hozhat össze bennünket egy fotózásra.

 

cikk 2 2

 

A másik fontos érv, az a környezet, ami itt körülvesz bennünket. Erdő, madárfütty, rókák, ezek számomra mind fontosak, hiszen az egy dolog, hogy pontyot szeretnénk fogni, de szerintem legalább olyan fontos a közeg, amiben tesszük azt. Szerencsére itt nem botlunk esőbeállókba, kiépített áramellátásba, és ?tótulajokba?, viszont rendkívül segítőkész brigád őrzi a tározó nyugalmát, és igyekszik az ott horgászókat mindenben támogatni

 

cikk 2 3

 

 

Mike Gamerschlag trükkjei:

Egyszerű és hatékony

 

cikk 3 1

 

Néha találkozni a vízparton olyan emberekkel, akik egyszerű módszerekkel érnek el sikereket. Emellett nem csak rokonszenvesek és szerények, de eredményesek is. Mike Gamerschlag épp egy ilyen horgász. Minden területen minőségi, de gyors és egyszerű dolgokat kedvel. Különösen igaz ez a szerelékeire és a pontyozására, úgy általában.

?Egyszerű, de hatékony? ? vallja, és fog!

 

cikk 3 2

 

Mike mellé szegődtünk egy napra, hogy megmutassa egyszerű, ám hatékony módszerét, s főként a hóember szerelékét, melyet gyakran alkalmaz. A hab a tortán, hogy míg a fotókat készítettük, egy kamera előtt fogott tükrössel nyomatékosította is elveinek és összeállításának helyességét. De lássuk szép sorjában?

 

cikk 3 3

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .