Keleti pertgetők baráti találkozó a Sziki tavon (beszámoló)

2013. 11. 10-én került megrendezésre A „Keleti pergetők” baráti találkozó a Sziki tavon. A verseny egyik különlegessége volt, hogy délután 13:00-kor kezdődött a másik pedig, hogy lehetett csónakot is használni, már aki hozott magával. A 4 órásra tervezett megmérettetés 17:00-kor már sötétben ért véget. A csónakosok nagy lelkesedéssel vágtak neki a horgászatnak, jelentem nem volt könnyű dolguk az erős szél nem segítette munkásságukat. Míg mi a partról kergettük a ragadozó halakat.

 

 

Az előzetes esélylatolgatások alapján a csónakosoknak toronymagas fogási eredményeket kellett volna elérniük, azonban a papírformát Balogh Attila egy személyében döntötte meg. Biztos a gyakori csali cserélgetésének köszönhette fogásait 🙂

 

keleti-pergetok-barati-talalkozo-15
Eligazítás pillanati

 

 

keleti-pergetok-barati-talalkozo-14

 

Jómagam ismételten betliztem, már a második alkalom ezen a vízen. Talán úgy érzem valamit nem úgy  csinálok, ahogy kellett volna. Bár az is igaz, hogy többet volt fent a kanál illetve a gumihal, mint a körforgó.

 

Lengyel Imi első fogása
Lengyel Imi első fogása

 

Maga a verseny nagyon jó hangulatban telt. Nem lehetett egy percig sem érezni, hogy itt vérre mennének az emberek. Hosszas beszélgetések eszmecsere esélylátogatások, sőt még az élet nagy dolgait is megvitattuk egymással.

 

Fárasztás közben
Fárasztás közben

 

Majd a parton
Majd a parton

 

Attila ismét fáraszt
Attila ismét fáraszt

 

92 cm faroktőig
92 cm faroktőig

 

keleti-pergetok-barati-talalkozo-5
Félelmetes száj

 

Eredmények:

 

Csónakos kategória:

  • 1. helyezett: Kozma László 109 cm
  • 2. helyezett: Ecsedi Endre 80 cm
  • 3. helyezett: Szabó Bálint 40 cm

 

Parti pergető kategória:

  • 1. helyezett: Balogh Attila 239 cm
  • 2. helyezett: Závoczky Tamás 115 cm
  • 3. helyezett: Daróczi Péter 105 cm

 

 

Köszönettel tartozunk Barna Zolinak a verseny szervezőjének az ötletért illetve szervezésért, a Sziki tónak a verseny lebonyolításáért, illetve a pergető társaknak a részvételért.

 

Találkozunk legközelebb 2013. 11. 17-én vasárnap a Nyugati főcsatornán a következő pergetőknek szánt megmérettetésen.

 

 

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .