Pergető verseny a Sziki horgásztavon (beszámoló)

pergeto verseny a sziki tavon 6

Az idei évben első alkalommal került sor pergető versenyre a balmazújvárosi Sziki horgásztavon. 29 lelkes sporttárs jelent meg a korai órákban a parton, hogy összemérjék tudásukat, illetve felvegyék a küzdelmet a tó ragadozóival szemben. A gyülekező után egy szektorsorsolás volt, mivel a tavat 4 szekcióra osztották. 7:00 kezdést követően már indulhatott is a mérlegelő, mivel fogásról érkezett hír. Ezt a fogást valószínűleg befolyásolta a héten történt csuka telepítés is. 45 perces pergetés után szektor csere történt, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen.

 

A reggeli gyülekező
A reggeli gyülekező

 

Majd a szektorok elfoglalása
Majd a szektorok elfoglalása

 

 

Jómagam a C szektorban kezdtem. Előzetes tapasztalattal nem rendelkeztem a tóról. Azt tudtam, hogy harcsa van benne hiszen rendszeresen szerveznek harcsafogó versenyeket is, süllő fogásról is hallottam már illetve a Keleti főcsatorna közelsége miatt balinra is lehet számolni, de fő ragadozónak mégis a csukát tartottam.

 

Robi süllője a legelsők között volt
Robi süllője a legelsők között volt

 

 

Egy 9 grammos ezüst támolygóval kezdtem a pergetést, közvetlenül a szektorom végénél. Ütemesen jó hangulatban dobálgattam, a horgásztársakkal elbeszélgetve, mikor a kettő beállóval mellettem horgászó Szabó Bálint megakasztotta csukáját, amely második helyet és egyúttal a verseny legnagyobb halát jelentette neki.

 

 

Nemsokkal ezután helyet változtattam, és eközben találkoztam Szabó Misi druszámmal, aki elégedetten mutatta nekem fogását, amely egy 3700 grammos csuka volt. Misinek ez a csuka a harmadik helyet jelentette a végelszámolásnál.

 

 

Jómagam a verseny végéig lelkesen dobáltam a vasat, plasztikot és egyebeket, de csatlakoztam tizennégy sorstársamhoz, akiknek nem sikerült halat fogniuk. Ez is előfordul, de semmiképp sem szabad csüggedni emiatt. Szoktam mondani egyszer fent máskor lent.

 

Fogás 1
Fogás 1

 

Fogás 2
Fogás 2

 

Fogás 3
Fogás 3

 

Fogás 4
Fogás 4

 

Fogás 5
Fogás 5

 

 

A verseny végén egy gyors eredményhirdetés külön pozitívum volt számomra, hogy kupákat kaptak a díjazottak. Ezek után a versenyzők pogácsa és különféle kalácsok elfogyasztása közben megbeszélték a nyerő stratégiát, majd szépen lassan szállingóztak szét. Aki szeretett volna még pergetni az maradhatót záróráig.

 

Eredmények:

1. helyezett: Schiling Csaba 2db 5920 gramm
1. helyezett: Schiling Csaba 2db 5920 gramm

 

2. helyezett: Szabó Bálint 1db 4040 gramm
2. helyezett: Szabó Bálint 1db 4040 gramm

 

3. helyezett: Szabó Mihály 1 db 3700 gramm
3. helyezett: Szabó Mihály 1 db 3700 gramm

 

Különdíjat kapott a legifjabb versenyző: Eszenyi Zsolt
Különdíjat kapott a legifjabb versenyző: Eszenyi Zsolt

 

4. Lukács Róbert 2db 3080 gramm

5. Nagy Zoltán 1db 2600 gramm

6. Demcsik Márton 1db 2120 gramm

6. Ecsedi Endre 1db 2120 gramm

7. Szabó Sándor 1db 1960 gramm

8. Atkári János 1db 1940 gramm

9. Kiss István 1db 1200 gramm

10. Nagy Attila 1db 620 gramm

11. Takács Zoltán 1db 500 gramm

12. Tamás Róbert 1db 140 gramm

13-29. Legközelebb 🙂

 

A környezet magáért beszél
A környezet magáért beszél

 

Köszönettel tartozok a szervezőknek a lebonyolításért, kiszolgálásért és mondom ezt horgásztársaim nevében is. És persze nektek versenyzők, hiszen nélkülünk, nélkületek ez a verseny sem jöhetett volna létre.

 

üdvözlettel: Balla Mihály

Illusztrálta: Judit & Emese production

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .