0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2013 októberi lapszámából

Merényi Szabolcs:

Franciaország a szivárvány többi színében

 

cikk 1 1

 

A franciaországi lehetőségekről talán mindenkiben kialakult már valamilyen kép, mely esetleg épp a jól ismert, hatalmas és rengeteg kihívást tartogató tározók, illetve a szintén nem kevés privát tóról érkező hatalmas fogásokból áll össze. Vannak persze olyan horgászok, akik egy harmadik színező elemet is említenének, mégpedig a felfedezésre váró ismeretlen vizeket ? mi is közéjük tartozunk?

 

cikk 1 2

 

Túránk tervezésekor szándékosan a felfedezésre helyeztük a fő hangsúlyt, hogy olyan, külföldi horgászok számára eddig kevésbé, de sokszor egyáltalán nem ismert vizeket vegyünk célba, melyekről nem lehet csak egyszerűen egy internetes fórumot böngészve információkhoz jutni. A web persze nagy segítség, csak nem abban a formájában, ahogyan sokan használni szeretik; mi sem a vak világba indultunk, volt a kiszemelt tóról némi fogalmunk, mivel csapattársam, Jan Dadák, bár csak egy rövid túra erejéig, de már járt ott.

 

cikk 1 3

 

 

Leon Bartropp:

Az ?elég? nehéz blow-back rig

 

cikk 2 1

 

Lehet valami jó, de előbb-utóbb azt is kiismerhetik a pontyok. Lehet valami sokrétű, de biztosan akadnak olyan helyek, ahol nem használható. Lehet valami újdonság, de hamarosan mindenki azzal fog horgászni? Ha különbözni akarunk a tömegtől, újítanunk kell, ha újítunk, akkor érdemes visszamenni a kályhához és elgondolkodni a fizika alapjain?

 

cikk 2 2

 

Az alábbiakban azokat az általam használt szerelékeket és csalizási eljárásokat mutatnám be, melyek a hagyományostól némileg különböznek. Tudni kell, hogy mindig a magam útját jártam, feszegettem a határokat, kerestem az új megoldásokat, s nem birkaként követtem az épp menő technikákat. Most pedig úgy döntöttem, hogy megosztom a kedvenc szerelékeimet és nagyhalas stratégiáimat, amiket az általam preferált agyonhorgászott vizeken alkalmazok.

 

cikk 2 3

 

 

 

Szalma József:

A K.D. rigcsalád

 

cikk 3 1

 

Az elmúlt hónapban egy erősen hínaras vízen való horgászatból adtam némi ízelítőt, amely különleges szereléket és nem szokványos technikát követelt. Ezúttal viszont egy olyan horogkötést és csalizást mutatok be, amelynek elkészítése viszonylag egyszerű, felhasználási területe pedig egészen sokrétű.

 

cikk 3 2

 

Az alábbiakban ismertetett szerelési módot bizonyára többen látták és néhányan használták is már. Bevallom, én sokáig nem tudtam vele megbarátkozni, s hosszú idő eltelt, míg végre ki mertem próbálni. A kezdeti félelmem után azonban meglepődve tapasztaltam, hogy remekül működik?

 

cikk 3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére