Egy baráti horgászat – Avagy Karcsik a parton! (visszatekintő)

lead 01

Manapság sok ismeretség az interneten kezdődik, és úgy látszik, ez a horgászatra is kiterjed. Hogy mire gondolok? A hosszú téli napokon, amikor a horgász tervezi a következő évi horgászatokat, esetleg egy-két új eszköz beszerzésén gondolkodik, természetes dolog az, hogy felmerülnek benne kérdések is, és ezeket a kérdéseket a meleg szobából ki nem mozdulva, különböző fórumokon teszi fel. Így történt ez a mi esetünkben is, igaz, külön-külön, ami azt jelentette, hogy a két Károly nem ismerte még egymást. Mivel a kapcsolat az eszmeváltás után sem szakadt meg, terveztünk egy közös horgászatot, amit nem volt egyszerű megszervezni, mert Karcsi 140 km-re lakott tőlünk.

 

lead-01

 

Ez a probléma megoldásra került, mert Karcsi a családjával Hajdú-Bihar megyében nyaralt, és egy napot a horgászatra tudott szánni. Mivel ő vendégeskedett itt nálunk, ezért rábíztam, hogy melyik tavon szeretne horgászni. Választása a hajdúszováti Füzes tóra esett.. Meg kell említenem, hogy a helyválasztásában az is szerepet játszott, hogy egyúttal szeretne megismerkedni a névrokonával, illetve Karesz fiával, Norbival, aki szintén ügyes horgász. Minden úgy történt, ahogyan azt el is terveztük, az időpont is megfelelt mindenkinek. Mivel már két Károly ismerősre ?tettem szert?, így valahogy meg kellett őket különböztetni a megszólításban. Szerencsére ez nem okozott nagyobb fennakadást a kommunikáció terén,  mert egyikőjük a Karesz, míg másik barátom a Karcsi becenévre hallgatott.

 

kep-02
Megbeszélt időben, 5:30-kor találkoztunk tó bejárata előtt. A már jól ismert bejárat

 

Rövid bemutatkozás után elfoglaltuk horgászhelyünket, és elkezdődött a szerelékek összeállítása, amikor is figyelmes lettem Karcsi kis ?fabőröndjére?.

 

kep-03
Hogy ez micsoda?
kep-04
Már is érdemes volt felkelni, újból tanultam valamit!:)

 

Az emberi találékonyságnak tényleg semmi nem szabhat határt. Kész végszerelékek voltak a dobozban, amelyek egy része feeder, míg másik fele távdobó etetőkosárral volt ellátva. A szerelékek elkészítése után jöhetett az etetőanyag bekeverése. Nagy meglepetéssel ebben fázisban nem szolgálhatok, hiszen a járt utat mi sem hagytuk el a járatlanért.

 

kep-05
Minden évszakban nyerő, tartalmas, fogós etetőanyag!

 

A bekeverés az én dolgom volt. Mivel négyen horgásztunk, és alapozó etetést nem végeztünk, ezért négy kilogrammnyi etetőanyag bekeverését elégnek tartottam. Ezt dúsítottam némi mikropellettel és csemegekukoricával. Mindennel kész voltunk, kezdődhetett a horgászat!

 

kep-06
Szépen sorban mindenki?
kep-07
?bevetette a kívánt helyre a végszerelékét!

 

Sütött a nap, de nem volt túl meleg, szélcsend volt, és gyönyörű környezet vett minket körül, azaz minden adott volt egy sikeres horgászathoz. Nem is telt el sok idő, és már az első kapás meg is érkezett.

 

kep-08
Karesz fáraszt Karcsi botjával:)

 

Minden kifogott hal csapatmunka volt. Egyikőnk fárasztott, a másik szákolt, a harmadik fényképezett, a negyedik pedig felügyelt a másik hét botra!

 

kep-09
Csapatmunka!
kep-10
Nőj nagyra barátom!

 

A kezdeti jó hangulatot ez a kis ponty tovább fokozta. Az első hal után kitérnék a csalikra. Nem egyforma csalikat választottunk, mindenki más-más csalikkal próbálta kapásra bírni a halakat, viszont egy közös volt, a már jól bevált Haldorado termékcsaládból válogattunk.

 

kep-11
Karesz a Red Tuning családot választotta!
kep-12
Karcsi két féle Oldódó pellet mellett tette le a voksát!
kep-13
Norbi a Halibut Tuningra esküszik!
kep-14
Én a 2011-es év újdonságának számító Oldódó Lebegő pelleteket próbálgattam.

 

A halak meghálálták a változatos ?étrendet? és folyamatosan voltak kapásaink, amiket sorra sikerült is megfogni, majd egy rövid találka után visszaengedni az éltető elemükbe.

 

kep-15
Ponty porté- Karesz mennyire komoly!
kep-16
Karcsi sem akart lemaradni?
kep-17
?és Norbi is tartotta a lépést!
kep-18
Persze én sem szerénykedtem!
kep-19
A két Károly közös fotója nem maradhatott el!

 

Amikor kicsit alábbhagyott a kapások száma, és intenzitása, ízt váltottunk, ami szintén eredményesnek bizonyult. A halak csak jöttek, és jöttek. Igazi örömpeca volt ez! Abból sem volt hiány, amikor egyszerre ketten fárasztottak.

 

kep-20
Csak szépen lassan,?
kep-21
?türelmesen!- Érdekes madár (?) a botspiccnél!:)
kep-22
C&R- Itt felborult a munkamegosztás, mert egyszerre ketten fényképeztünk!

 

Teljes volt a nap, nagy volt az öröm, de a végére jött a csattanó! Karcsinak kapása volt, a nyeletőfék hangjára lettünk figyelmesek. Bevágás után már látható volt, hogy nem kicsi hal lesz. 5-6 perc fárasztás után láttuk meg a farokúszóját! Amurnak véltük, de nem akarta megmutatni magát, és még a szákból is kiugrott! Mikor a parton elhelyeztük a pontymatracon, nem akartunk hinni a szemünknek!

 

kep-23
Szurkoltunk, szákoltunk?
kep-24
?és még az egyen pólót is felvettük a kép kedvéért!:)

 

A nap ezzel a gyönyörű egészséges busával lett megkoronázva, ami tanúbizonyságot tett harciasságáról. A pontos súlya 5, 5 kg volt! A versenyt – már ami a csalik sokféleségét illeti – nem tudom, hogy ki nyerte, de azt tudom, hogy a Haldorado pelletcsalád újra kitűnőre vizsgázott, mert élményekben gazdag napot tudhattunk magunk mögött, ami rendhagyó is volt egyben, mert ennyi kedves barátom oldalán még nem horgásztam. Ezúton is köszönöm nekik, hogy létrejöhetett ez a horgászat, és remélem, hogy még sok hasonlóban lesz részünk!

 

 

Készítette: Ifj. Ferenczi Lajos

Fényképezte: Szilvási Károly,

Tóth Károly, Tóth Norbert

One thought on “Egy baráti horgászat – Avagy Karcsik a parton! (visszatekintő)

  1. Szia Lali !
    Köszönöm szépen, hogy meghívtatok és köszönöm szépen, hogy ilyen „gondos gazda” módon kezeltetek ! Ez a vendégszeretet és ez a hozzáállás a horgászathoz jelenti azt, hogy létezik még „érdek nélküli ” peca az országban !!!!
    Legyen példaértékű ez a nap a jövő nemzedék számára !
    Köszönettel : Karcsi (szilvasikaroly@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .