Pontycentrum horgásztábor 2013 (beszámoló)

pontycentrum horgasztabor 2013 15

Az idei évben rendezte meg a Pontycentrum horgásztáborát az Ohati tórendszer hármas taván. A rendezvény 2013 június 27-től július 4-ig tartott, 4-4 napos turnusokra bontva. Az időjárás igen kegyes volt a gyerekeknek mind a szervezőknek. Külön kiemelném, hogy táborban részvevő gyerekeknek minden felszerelés, csali, étel biztosítva volt TÉRÍTÉS MENTESEN! Ez igen nagy szó a jelenlegi gazdasági helyzetben. A Kapitális csapata a második turnus közepén csatlakozott egy fél nap erejéig a táborlakokhoz. Készítettünk egy rövid interjút is Bordás Józseffel a Pontycentrum tulajdonosával.

 

Tábor kialakítása
Tábor kialakítása

 

pontycentrum-horgasztabor-2013-2
Egy kisebb ponttyal
Egy nagyobbal
Egy nagyobbal

 

 

  • BM: Üdvözöllek Józsi. Vágjunk egyből bele. Honnan jött a tábor ötlete?
  • BJ: A tábor alapötlete 2012-ben fogalmazódott meg a Pontycentrum csapatában. A tábor olyan tanulni vágyó fiataloknak szól, akik a meglévő tudásuk mellett szeretnének tovább fejlődni, illetve tökéletesíteni technikájukat. Az első táborunk 2012-ben Ecséden volt, ami csónakos horgászati technika használatát mutatta be. Ezért jött az ötlet, hogy most a partról történő horgászat fortélyait mutassuk be itt az Ohati tó partján.
  • BM: Miért választottátok Ohatot?
  • BJ: Igen jó kapcsolatot ápolunk az Ohati tó vezetőségével, amely sokat segít a gördülékeny tábor lebonyolításában, illetve mivel a csapat debreceni a tó közelsége is befolyásoló szempont volt. Nem utolsó sorban Ohaton olyan halállomány van, amely a halgazdaság saját nevelésű halaiból áll, kimagasló halminőséggel és halsűrűséggel.
  • BM: Milyenek a gyerekek?
  • BJ: Igen kíváncsiak, nyitottak, szívják magukba az információt, mint szivacs a vizet.  Gyakran olyan kérdéseket tesznek fel, amely nekünk eszünkbe sem jutna, ezáltal még mi is fejlődünk a nekik adott válaszok alatt.
  • BM: Mi a legfontosabb amit átadtok nekik?
  • BJ: A pontycentrum alapelvét, ami a természettel való bánásmód, ami sajnos a mai világban nagyon eltolódott. Nemcsak a halakkal történő kíméletes bánásmód, hanem környezetünk védelme tisztelete és rendben tartása. Ezek mellett természetesen a gyerekek megtanulják a  csalikészítést (horogbojli készítését), csalibejuttatás (dobás, etetés), fárasztást, majd pedig parton történő halvédelem, bánásmód.

 

Köszönöm a beszélgetés Bordás Józsefnek.

 

Csónakos fárasztás
Csónakos fárasztás

 

És annak eredménye
És annak eredménye
Dupla ismét
Dupla ismét
pontycentrum-horgasztabor-2013-9
Apa-fia fotó
Bojlikészítés
Bojlikészítés

 

pontycentrum-horgasztabor-2013-19
A kész Meteor

pontycentrum-horgasztabor-2013-5

 

Csapatunk fél napot töltött a gyerekekkel a parton. Öröm volt látni a lelkesedést és az állandó „matekolást”  próbálkozást. Sok szép halat tereltek partra rövid látogatásunk alatt talán a legnagyobb egy 13 kg-os tükrös volt. A gyerekek egy nagy csapatot alkottak, mindig mentek és segítettek egymásnak. Jó volt látni, jó lenne ezt látni a nagyoknál is…..

 

Gratulálunk a gyerekeknek és a szervezőknek egyaránt.

üdv: Balla Mihály

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .