I. Kerekerdő Freestyle horgászkupa (versenykiírás)

kerekerdo horgaszto debrecen

A versenyre (kizárólag!) egyéni versenyzők jelentkezését fogadjuk el. A verseny egyéni verseny. A versenyzők horgászatát ?külső? személy is segítheti, viszont horgászat közben a segítő nem etethet, nem dobhat be, nem fáraszthat, segíthet viszont a felszerelések, etetőanyag előkészítésében is (pl. gubancolódott szerelék rendbe tétele, etetőgombócok készítése). Az egyéni verseny tapasztalatai alapján a segítő, ha a versenyző megbízik benne, szákolhat a versenyző helyett. A felcsalizott szereléket a vízbe dobni addig tilos, ameddig az előzőleg fogott hal a megfelelő haltartóba (és vízbe) nem került. Horgászni csak egyetlen bottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

kerekerdo-horgaszto-debrecen

 

  • Megfelelő tetszőleges végszereléket lehet alkalmazni, de csupán egyetlen horoggal. Úszós kategóriában a szereléken etetőkosár alkalmazása nem engedélyezett. Fenekező kategóriában a végszereléken kötelezően alkalmazott minimális tömeg 10 gramm. Minimális dobástávolság egyik kategóriában sincs meghatározva.
  • Az alapozó etetés időtartama alatt ? horgászbottal bejuttatható ? etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.
  • Elektromos eszközök használata a horgászat során nem engedélyezett (Fish Call, halradar, etetőhajó stb.), az egyetlen kivétel az elektromos kapásjelző, amin a hangerőt minimálisra KELL beállítani, hogy a többi versenyzőt ne zavarja a hangja!
  • Etetni kizárólag a kisorsolt horgászhely közvetlen közeléből lehet.
  • A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége a FENEKEZŐ VERSENYZŐNÉL 5 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) valamint a bojli és a pellet is!
  • Az ÚSZÓS VERSENYZŐNÉL az etetőanyag-korlátozás az alábbiak szerint alakul: száraz anyagok maximális mennyisége 2 kg (ebbe beletartozik az etetőanyag, a szemes ragasztó, az etetőanyag ragasztó,valamint a TTX). Szemes anyagok maximális mennyisége 5 kg. Ebbe beletartoznak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.), pelletek, bojlik.
  • Az élő anyag mindkét kategóriában (csontkukac, pinki, giliszta, tűzőszúnyog) maximum 1 liter lehet.
  • Az értékelésbe minden halfaj beleszámít, mérettől függetlenül.
  • Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a versenybíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
  • A verseny során a sok halat fogó versenyzők fogása mérlegelésre kerül. E mérlegeléskor a versenyző és a szomszéd versenyző is ellenőrizheti a mérés hitelességét.
  • A kifogott halat hosszú (minimum 2 m-es) versenyszákban kell tárolni a mérlegelésig. Ez alól egyedül a fenekező kategóriában a ?pontyzsák? a kivétel, amiben engedélyezett a halak tárolása. Maximum kettő darab nemes hal tárolható 1-1 pontyzsákban. Semmilyen egyéb haltároló eszköz (kötött szák, drótszák) nem megengedett! Aki nem rendelkezik a megfelelő méretű haltartóval, nem kezdheti meg a versenyt.
  • Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, de minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen!
  • A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújást követő 15 percben sikerül szákba terelni.
  • A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
  • A verseny minden időjárási körülmény esetén megrendezésre kerül. A versenyzők testi épségét veszélyeztető vihar esetén a verseny félbeszakításáról vagy végleges lefújásról a tógazda és a szervező dönt.
  • A termetes halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata kötelező! Akinek nincs pontymatraca, annak korlátozott mennyiségben a halőrházban rendelkezésére áll.
  • A szabálytalankodás vagy egyéb etikátlan magatartás a versenyből való kizárást vonja maga után!
  • A rendezőség a verseny ideje alatt történt esetleges balesetekért, anyagi károkért felelősséget nem vállal!
  • A verseny időtartama alatt a halakkal való kíméletes bánásmód kötelező!

 

 

2013. július 27. szombat

6:00-6:30 regisztráció a tóparton

6:30-6:45 megnyitó, sorsolás

6:45-7:45 helyek elfoglalása, felkészülés

7:45  alapozó etetés megkezdése (az etetés megkezdését duda jelzi)

8:00 horgászat megkezdése (a verseny kezdését duda jelzi)

14:00 horgászat vége (a verseny végét duda jelzi)

14:00-14:30 mérlegelés

14:30-tól eredményhirdetés, ebéd

 

Nevezési díj: 3500 Ft és a díjazottak az első 3. kupa, érem, oklevél és a legnagyobb halat fogó kupa.

 

Ebéd térítés ellenében 800 Ft-ért egy tál étel.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .