Haltelepítés a Látóképi víztározóba és a Keleti főcsatornába

haltelepites latokepi to 5

A mai napon azaz 2013.07.15-én haltelepítés történt a Keleti főcsatornába illetve a Látóképi víztározóba. A horgászhelyek egyenként 15-15 mázsa pontyot telepítettek. A pontyok egyedsúlya 1,8-2,2 kg volt a Látóképi tározóban, míg  a Keleti főcsatornába 1,6 kg. A halakat a földesi, nagyhegyesi és balmazújvárosi szakaszokon helyezték bele a Keletibe. Az említett horgászhelyeken a horgászat három napig szünetel,  ami azt jelenti, hogy legközelebb július 18-án csütörtök reggeltől lehet horgászni.

 

Horgászati tilalom!
Horgászati tilalom!
1,8-2,2 kg-os pontyok
1,8-2,2 kg-os pontyok
Második tartály
Második tartály
A birtokbavétel
A birtokbavétel

 

A Kapitális a helyszínen volt, mint ahogy az a képekből látható is. Körbe mentünk a tavon és találkoztunk két horgászó csapattal is. Mondtuk nekik, hogy tilos a horgászat. Az egyik „csapat” tudomásul vette és összepakolt, ők valóban úgy tűntek mint, akik nem hallottak a tilalomról, azonban a másik „csapat” elkezdett kioktatni, hogy pontytilalom van. Ezúton is felhívnánk a figyelmet, hogy a horgászati tilalom nem egyenlő a pontytilalommal. Horgászati tilalom idején semmilyen horgászeszközzel nem lehetséges a horgászat és a parton való tartózkodás sem. De sajnos vannak köztünk szellemileg gyengébbek, akik ezt nehezebben fogják fel. Azoknak szólt az előzőekben leírt szájbarágás.

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .