Magyar termékek fesztiválja Debrecenben 2013 július 11-14

magyar termekek fesztivalja debrecenben

A hagyományteremtő kezdeményezés nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy mindenki megismerje, megkóstolja és élvezze a híres magyar gasztrokultúra különlegességeit, illetve a magyar kézművesek méltán elismert portékáit. Négy napon keresztül bemutatkoznak a magyar kézművesipar és gasztronómia remekei: kolbász-különlegességek, pálinkák, borok, sajtok, lekvár-főzdék, méhészetek, mézeskalácsok, kiegészítve kalotaszegi terőtőkkel, népművészeti termékekkel Erdélyből, ékszerekkel. A rendezvény számos szórakoztató programmal egészül ki: a színpadon sztárfellépők (péntek este Wolf Kati, szombat este Király Viktor) mellett a hagyományos népi kultúrát idéző táncos-zenés fellépőket láthatnak az érdeklődők.

 

magyar-termekek-fesztivalja-debrecenben

A programok során kiemelt szerepet kap a ?Magyar Termékek Műhelye? c. programelem, ahol többek között a lekvárfőzés, a kolbásztöltés vagy a kézműves grillázs-készítés kulisszatitkaival ismerkedhetnek meg a rendezvény vendégei. Pénteken és szombaton ?Talpra Magyar? címmel játékos vetélkedők várnak a kilátogatókra, a népi kultúrát idéző elemekkel.

 

A szervező cégről:

A szegedi Tisza Expo kft, akik már 20 éve foglalkozik kiállítás-szervezéssel, a rendezvények fókuszában a magyar gasztrokultúra áll. A tavasszal nagy sikerrel megtartott szegedi, pécsi és székesfehérvári Disznótoros Pálinkafesztivál mellett az idén Brüsszelben és Antwerpenben szervez magyar termékeket népszerűsítő fesztiválokat

 

Forrás: HAON.HU

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .