Hínárkaszálás a Tisza tavon

img 6107

Hínárkaszáló gépek dogoznak a Tisza-tavon. Az érdekes, vízi munkagépekkel sokan találkozhatnak a tározónál járva ezekben a napokban. A vízi növényzet szabályozásával a sulyom által sűrűn borított területek újra horgászhatóvá tétele, valamint a halak élőhelyének bővítése a célunk. Kísérleti jellegű hínárkaszálást egyelőre a Szőlősi-kubik, a Kőhíd-lapos és az Apota vizein végeztetünk a KÖTIVIZIG-gel, de kedvező tapasztalatok esetén más területeken is folytatódnak majd a szabályozó munkák. Felhívjuk horgászaink figyelmét arra, hogy az érintett területeken néhány nap szükséges a lekaszált növény lesüllyedéséhez. Reményeink szerint ezután még több horgászhellyel bővül az egyébként is színes Tisza-tavi paletta.

 

Hínárkaszálás a Tisza tavon,tisza to,szollosi kubik,agota,kohid lapos,hinarirtas,hinar kaszalas,hinar irtas

 

 

 

Hínárkaszálás a Tisza tavon,tisza to,szollosi kubik,agota,kohid lapos,hinarirtas,hinar kaszalas,hinar irtas

 

 

A szükséges engedélyeket a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől kaptuk meg, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai pedig a szakmai felügyeletet biztosítják a munkálatok alatt. Ezúton köszönjük együttműködésüket és a KÖTIVIZIG által végzett munkát!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .