Ízelítő a Pontyvilág 2013 júliusi lapszámából

cikk32
Dankó Péter:

Az újjászületett Szúnyogos

 

Vannak dolgok az életben, amelyek menthetetlenek, teljesen tönkremennek. Szerencsére ?Az Atka? ? azaz az Atkai Holt-Tisza ?, vagy ahogyan a helyiek hívják, a Szúnyogos nem tartozik ezek közé, bár nem sokon múlt, hogy teljesen az enyészeté váljon szeretett holtágam.

 

cikk11

 

 

 

cikk12

 

Valamikor húsz évvel ezelőtt ismerkedtem meg a pontyhorgászattal és kezdtem el járni a holtágra. Hosszú utat tettem meg azóta, rengeteg kudarc és csalódás ért eleinte, aztán én ugyan eredményesebb lettem, de akkor meg az atkai viszonyok miatt kerestem idegen vizeken boldogulást, míg végül szép lassan ismét egymásra találtunk.

 cikk13

        

 

Orbán István:

Ne (mi) legyünk besózva!

 

cikk21

 

Az elmúlt húsz év a ready made (készen kapható, zacskós) bojlik térhódításáról szólt, és talán szól a mai napig. Rendkívül kényelmes megoldást jelentenek. Bemegy az ember a boltba, levesz egy zacskót a polcról, és már mehet is a partra, a golyók ott sem fognak megromlani. De ez-e a cél? Mi a fontosabb, a csali eltarthatósága vagy az eredményesség? Számomra a válasz egyértelmű. Így most azoknak szeretnék segíteni, akik a hatékonyság mellett döntöttek.

 

cikk22

 

Még mielőtt megint valaki le akarná harapni a fejemet, a Keen Carp is árul zacskós bojlikat; teszthorgászaink is használják számos esetben.

Ám a specifikusan az adott vízre, évszakra, a horgász által preferált stílushoz igazított golyókat a milliónyi lehetőség miatt képtelenség zacskóba csomagolni, s mivel ezek a csalik egyedi elképzelés szerint készülnek egy bizonyos, előre tervezett horgászathoz, nem elsőrendű cél a tartósítás ? várhatóan a horgász el fogja használni. De mit tehet, ha ez nem így történik?

 

cikk23

 

Uwe Steffen:

Két fél több mint egy egész…

 

cikk31

 

Két fél több mint egy egész, de ez néha még egy félre is igaz. Kiváltképp, ha az etetésre gondolunk. Érdekes, ugye? Kétszer annyit és érhet fele annyi etetőcsali. Ez tetszetős elmélet, ha megnézzük a mai árakat, hiszen ki ne akarna spórolni.

 

cikk32

 

Miután vetettem egy pillantást a Kutter-re, átértékeltem néhány dolgot a régóta bevált csalizásommal az etetésemmel kapcsolatban. Először arra gondoltam, ?még egy újabb termék, amire semmi szükség?, hiszen a pontyhorgászat világában ? véleményem szerint ? számtalan haszontalan dolog akad.

Meg vagyok győződve a saját taktikám és technikám helyességéről, mivel már ezerszer bizonyítottak, így aztán nem hagyom kizökkenteni magamat ilyen trendi cuccokkal?

Ugyanakkor fogékony vagyok néhány igazán hasznos újdonságra. Például amikor próbálgattam egy horgászbarátom Kutter-jét, kiderült, hogy ez egy praktikus segítség. Késsel félbehasítani a bojlikat? ? ez már a múlté. Ráadásul én sokkal gyakrabban csalizok és etetek felezett csalikkal, mint más horgászok. De mielőtt jobban belemennék, hadd kezdjem a történetet az elején, mégpedig a Twente-csatornán.

 

cikk33

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .