0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág májusi lapszámából 2013

Andy Chambers

2012 ? Visszatérés az Orient-re

I. rész

 

cikk 1 1

 

Tizenöt éve már, hogy először tapostam az itteni saras partot?

Ezalatt fogtam két 70-est (32 kg felettit) sok más remek hallal együtt a múltban, de valójában a Bulldózerről látott fotó vonzott a tóhoz, sőt Európába, hiszen szerettem volna én is egy hasonló tövest fogni ? mindig ott motoszkált a fejemben, hogy ez lenne csak igazán a hab a tortán? Egy óriási tőponty? De eddig csak álom maradt?

 

cikk 1 2

 

Három éve horgásztam utoljára az Orient-n, de ezúttal is megrendítő volt visszajönni: Mesnilen keresztül a tó felé a hotel mellett, a pékség, majd fel a hegyre mielőtt újra megláttam a nagy kék vizet? Ebben a hihetetlen látképben sohasem csalódom. Megálltam a bivvy city-nél, hogy találkozzak Pattal, akiről úgy tudtam, hogy ott lesz, de aztán láttam, hogy messze bent van a csónakjával.

 

Egy gyors cserkészés a tó körül megmutatta, hogy más pontyhorgásztól viszont mentes a hely ? szuper, 2500 hektár csak az enyém, hogy válasszak egy szép csendes részt, ahol nem esem senki útjába!

 

 

 

cikk 1 3

 

 

Széles Kristóf:

Aki keres, talál

Időszakos kora tavaszi táplálékforrások meghorgászása

 

cikk 2 1

 

Vadvízi horgászatoknál az időszakos táplálékforrások figyelemmel követése a legfontosabb, mert tapasztalataim alapján ezeket a helyeket évről évre felkeresik a pontyok. Cikkemben bemutatom, hogy kora tavasszal miképpen lehet e természetes táplálékokat felkutatni és miként érdemes őket javunkra fordítani.

 

cikk 2 2

 

Jégvesztét követően a hideg vízben nagyon fontos a pontyok táplálkozási helyének feltárása a horgászat előtt. A halak ilyenkor még keveset mozognak, mindenképpen nekünk kell megtalálnunk őket.

 

cikk 2 3

 

 

Schlott Christian:

A csalik összeállításának szabályairól (2/2.)

 

cikk 3 1

 

Az első részben szót ejtettem a szénhidrátokról és a fehérjékről, ezek fontosságáról, így a mostani írásra maradt a harmadik nagy csoport, a zsírok-olajok megtárgyalása. S ugyan az ásványianyagokról sem feledkezem el, ezúttal a recepteké és azok taglalásáé lesz a főszerep.

 

cikk 3 2

 

Pontyot csak akkor tud az ember folyamatosan fogni, ha  egy jól emészthető, hasznosítható és mindenezek mellett ízletes csalit kínál fel. Előző hónapban kezdett cikkem második részében ezért két legjobb bojlireceptemet teszem közzé, és a felhasznált alapanyagok miértjét is szemügyre vesszük közelebbről. De mielőtt erre rátérnék, még egy pár tudnivalóval folytatom, mégpedig a zsírokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

 

cikk 3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×