Május elején folytatódnak a halasítások

ivadek telepites

Május elején tervezi a horgászvizek következő halasítását a megyei horgász szövetség, amikor is ? az addigi bevételek ismeretében ? ismét méretes pontyokat telepítenek a látóképi és a fancsikai tavakba, a Keleti-főcsatornába, valamint az árvízi helyzettől függően a Hortobágy-Berettyóba is. Májusban több ezer előnevelt ivadék kihelyezésével is gyarapítani kívánjuk a vizek ragadozó hal ? állományát. A kárász-keszeg telepítéseket az ősz folyamán, a tógazdaságoknál a lehalászások alkalmával összegyűjthető állományok megvásárolhatósága idején szokás végezni, ezt a gyakorlatot követi a Szövetség is.

 

ivadek_telepites

 

Legutóbb október végén került sor a látóképi tavon és a Keleti-főcsatornán is kárász- és keszegfélék telepítésére. A fancsikai tavakon az ismert vízhiányos körülmények miatt erre nem volt lehetőség. A szakszerűség is az őszi telepítések mellett szól: korábban voltak már próbálkozásaink tavaszi kárász telepítésre is, sajnos sikertelenül, hiszen a betelepített állomány nagy része elpusztult, feltehetően a tavaszi virémia nevű halbetegség miatt, amire e fajok fogékonyak, s telepítésükkel a tavakban lévő halak fertőzésének veszélye is fennáll.

 

HBM-i Horgász Szövetség

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .