0
Your Cart

Megnyitják a Fancsika 1-et + TELEPÍTÉS

fancsikai_telepites

A legutóbbi hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében ? a Bánkon lévő csapadékmérő állomáson márciusban csütörtök reggelig összesen 128 mm-t regisztráltak ? a Fancsika-I. tónál is jelentős a vízszintemelkedés, és az utánpótlás is folyamatosnak látszik. Ezt figyelembe véve a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága ? mint halászati hatóság ? április 6-i hatállyal erre a tóra vonatkozóan is feloldotta a kíméleti vízterületté nyilvánító (és így a horgászatot is tiltó) korábbi határozatát, s így a jövő hét végén már e vízterületen is megkezdődhet a horgászszezon.

 

A vízellátottsági körülmények kedvező alakulás a tó idei első halasítását is lehetővé teszi, így oda április 2-án kedden 2.000 kg méretes pontyot szándékozunk telepíteni.

 

A tavon 2012. november elején bekövetkezett halpusztulás idején a Hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. nyilatkozatot juttatott el hozzánk, hogy ? mint régi törzsvásárlójának ? segíteni szeretne a tó halászati jogát gyakorló megyei horgászszövetségnek és az ottani horgászoknak, ezért amikor a tó ismét feltöltésre kerül és a horgászat megkezdődhet, díjmentes halszállítással is segíteni fogja annak újraindíthatóságát.

 

Horváth Ferenc igazgató közölte, hogy a halászati kft. ezen ígéretét most teljesíti és a megjelölt halmennyiség felét, vagyis 1000 kg pontyot díjmentesen telepíti a tóba. A horgász szövetség a nehéz helyzetben tett felajánlásért és annak teljesítéséért ezúton is köszönetét fejezi ki.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére