Halasításról, horgászatról tájékoztatás 2013/03/21

felkialtojel jo

felkialtojel

A legutóbbi hetekben lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében a Fancsikai tavaknál tapasztalt jelentős vízszintemelkedésre tekintettel a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága ? mint halászati hatóság ? március 28-i hatállyal feloldotta a Fancsikai-II. tóra vonatkozóan a kíméleti vízterületté nyilvánító (és így a horgászatot is tiltó) korábbi határozatát, s így ettől a naptól kezdődően e vízterületen is megkezdődhet a horgászszezon.

 

A megyei horgász szövetség ennek alapján megkezdte az ide érvényes területi engedélyek kiadását, melyeket az egyesületeknél, horgászboltoknál szerezhetnek be a tavon horgászni szándékozók. Figyelembe véve, hogy már egy negyedév eltelt a 2013. évből, az éves engedélyeket 25 %-kal olcsóbban forgalmazza a Szövetség.

 

A Látóképi-víztározón és a Keleti-főcsatornán március 25-én (hétfőn) történő idei első haltelepítésekkel egyidejűleg már a Fancsikai-II. tavat is halasítja a Szövetség: várhatóan 1000 kg méretes pontyot telepítenek a tóba. A 90 hektáros Fancsikai-I. tavat illetően a még mindig alacsony vízszint, a lassúbb feltöltődés miatt a kíméleti területté nyilvánító határozat egy ideig még érvényben marad. A megfelelő vízellátottság esetén az itteni tilalom feloldását is kezdeményezni fogja a Horgász Szövetség.

 

Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség

2 thoughts on “Halasításról, horgászatról tájékoztatás 2013/03/21

  1. 🙄 Tájékoztatást szeretnék kérni a látóképi tisztasági nap megtartásáról, lesz e vagy az időjárás miatt esetleg el marad?
    😡 Ugyan ez a kérdésem a telepítéssel kapcsolatban is. Lesz e telepítés vagy esetleg el napolják a hideg miatt?
    Kezdeményezni kellene a Látóképen Legalább öt WC elkészítését, Horgász társak támogatásával és összefogásával.
    Üdv: Citymetal

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .