0
Your Cart

Kritikus a Fancsika 1-es tavának állapota (kisfilmmel)

Épphogy csak csordogál a víz a fancsikai 1-es számú víztározóba, annak ellenére, hogy megérkezett az eső. Nagyon sok csapadék hiányzik a tóból, nagyjából egymillió köbméternyi. Ez lenne az optimális szint, hogy ne történjen meg az, ami a múlt évben, akkor 20 mázsa hal pusztult el.

 

DehirKritikus a Fancsika 1-es tavának állapota

 

– A kettes tónál egy fél méter víz hiányzik, itt jobb helyzet, mint a nagyobb, 90 hektáros Fancsika 1-es tónál, ott sajnos körülbelül egy méternyi vízre volna még szükség ?  panaszolta Veress Ferenc, a MOHOSZ megyei ügyvezető elnöke.

 

Az elmúlt néhány nap alatt a Fancsikán 20 centimétert emelkedett a vízszint, de még most is kíméleti terület mindkét tó, ezért itt tavasszal haltelepítés sem lesz. Szerencsésebb helyzetben van az Erdőspuszta másik tava. A Vekeri-tó optimális vízszintjéhez már csak 35 centiméter hiányzik ? az üzemeltető is bizakodó.

 

– Az időjárásra való tekintettel, én nagyon bízom abban, hogy egy-két hét alatt elérjük az üzemi vízszintet ? hallhattuk Új Balázst.

 

Az előrejelzések szerint csapadékban valóban nem lesz hiány, még hó is eshet a következő napokban. Egyelőre azonban nem oldják fel horgászati tilalmat a fancsikai tavaknál. A Vekerin azonban az első kacsa után a mondás szerint az első fecske is megjelent horgászbottal a kézben.

 

Forrás: Dehir.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

One thought on “Kritikus a Fancsika 1-es tavának állapota (kisfilmmel)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére