Nash Scope – Ez lenne a jövő?

nash scope 06

Kezdeném azzal, amit a termék katalógusában olvashatunk. „Kevin Nash bemutatta az elmúlt évek legformabontóbb újítását a pontyhorgászok körében”. Soha nem volt Nash botom, de még csalin kívül más Nash termékem sem, de mindig is szerettem volna. Tehát mit is jelent ez számunkra? Akárki, akármit is mond, vagy gondol az apáink és ükapáink által megálmodott koncepciók folyamatosan visszaütnek a jelenben, természetesen kiforrottabban, jobb minőségben. Mindezt tudjuk be a technológia magasabb színvonalának, vagy akár a mérnököknek. De miről is van szó? Leegyszerűsítve egy maximum 300 centiméter hosszú és maximum 3 librás pontyhorgász botról, amelyet és most tessék figyelni „egy újdonság a mozgékony horgász számára” – tehát fogd a motyódat ha nincs kapás és ülj arrébb hátha ott több sikered lesz.

nash_scope_04
A Nash magas minőségű Scope táskája
nash_scope_03
A 2,70-es verzió

Miről is beszélünk? – A Scope (teleszkóp?) botok köré kialakított újdonságok tömkelege, igen borsos áron. Lehet kapni botzsákot, táskákat, merítőt, mindezt több méretben, mert ugye nem mindegy melyik méretet vetted meg botokból. Lehet nézni a dolgok jó és rossz oldalát. A rossz oldala számomra az ára, a jó pedig, hogy nincs zsákbamacska. Itt minden egy koncepció köré van tervezve, tehát nem fordulhat elő, hogy túllóg vagy nem fér bele, mindez a Nash által diktált minőségben.

Maga a termékek? – Tudom miről beszélek, voltak a botok, voltak a táskák és még a merítő is a kezemben. A Nash odatette magát. Pikáns minőség mind anyagában mind a kivitelezésben. Első alkalommal amikor a kezeim közzé került ez a kis remekmű, csak néztem, hogy van megoldva, vajon a teleszkópos résznél milyen megoldást alkalmaztak, hogy a sokak által oly szent és sérthetetlen parabola forma a fárasztás során ne sérüljön. Alapjában véve ez a bot két részes, amelynek hosszát a nyéltagba sülyésztett résszel növelték meg. Így a szállítási hossza elenyésző maradt.

nash_scope_01
Mindennek megvan a helye a „hátitáskában” még 3 scopenak is.

Ahogy azt már a horgászmédiában felfedeztem, az új „pontyhorgász” trend a rövid behúzós pontyozó botok felé generálódik, amelyek nagy része osztott nyéltagja miatt „bojlis” botnak is nevezhetőek. Ebbe az irányvonalba a Scope botcsalád teljesen beillik mérete miatt is.

nash_scope_05
Ez a kisebb menetfelszerelés

Ha az ember böngészik egy kicsit akkor azt is olvashatja, hogy ezen botoknak igencsak megvan az erőtartaléka, mert Terry Edmonds dobóspecialista 170 yardra, ami megközelítőleg 155 méternek felel meg dobta el az ólmot, ezzel a bottal. (270 cm 2,75lb) Sajnos a lehetőségek nem voltak adottak dobópróbákra, így ezt a képzeletünkre kell, hogy bízzuk elhisszük e vagy sem.

nash_scope_kiegeszitok_02
Kevin Nash és a Scope felszerelés
nash_scope_06
Akár biciklivel is mehetünk pontyhorgászni 🙂

Mindent összevetve egyáltalán nem tartom rossz ötletnek a kompakt ésszerű dolgokat. Szállítási hossza a 270 centiméteres botnak mindösszesen 111 cm míg a 3 méteres testvérének 124 centiméter. Mégis nehezen tudom azt elképzelni, hogy a látóképi versenypályán hátat fordítva az öreg 28-as kecskét tekerő bácsikának a hátán a Scope táskája mosolyogjon vissza.

Aki szeretné megvásárolni a Nash Scope botjait az látogasson el a http://www.nashhungary.hu  weboldalra.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .