X. Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa Május 12-18 (versenykiírás)

Fábián Team

Finkelde Brela Carp Team

 

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 2013-ban ismét Bojlis Kupát rendez. A verseny helyszíne az Ohati Horgász és Bemutató Központ III. horgásztava. A verseny időtartama 120 óra. A verseny időpontja: 2013. május 13. 6:00 – május 18. 12:00. A jelentkezés limitált, 14 csapat jelentkezését fogadjuk el a jelentkezés sorrendjében. A nevezés során fel kell tüntetni a nevező csapat nevét, létszámát, a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét (mobil, e-mail). A nevezés a nevezési díj átutalásával, csekken történő befizetésével, vagy készpénzes befizetéssel történik. (cím: Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 4071 Hortobágy, Czinege János utca 1., számlaszám: Erste Bank 11993001-02307011-00000000). A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kérésre a nevezési díjat kiszámlázza. A szükséges adatokat a befizetés megjegyzéseként, írásban, vagy e-mail üzenetként lehet megtenni.

 

Regisztrált nevezésnek a nevezési díj első felének a befizetési időpontja számít. A regisztrációról a csapatokat értesítjük. A jelentkezéssel, nevezéssel, és a versennyel kapcsolatos tájékoztatást a 30/513-1469 telefonszámon Varga Tamás turizmusvezető ad. A nevezési díj második részét a versenyt megelőző héten kell teljesíteni. Amennyiben a nevezési díj második részét nem teljesítik, úgy a nevezéskor megfizetett első részletet nem áll módunkban visszatéríteni és a csapat nem vehet részt a horgászversenyen.

 

Nevezési díj: 100 000 Ft/csapat.

 

Díjazás: A verseny 1-3. helyezettje pénznyereményben részesül. Különdíj a legnagyobb hal fogójának.

 

Finkelde Brela Carp Team

 

Szabályok: A résztvevő csapatok felállása, 2 fő versenyző, 1 fő segítő (nem kötelező). Amely csapat él a segítő lehetőségével, abban a csapatban a segítő teljes körű csapattagnak minősül.

  • Az éjjelek alatt minden csapat köteles kivilágítani horgászhelyét (ennek módja nem meghatározott). A sátrakat úgy kérjük felállítani, hogy azok a rendezők gépjárműveinek közlekedését ne akadályozzák.
  • Minden horgászhelyet a gátba szúrt, számozott táblák jelölnek. Minden csapat horgászhelye a csapat által kihúzott sorszámot viselő táblák közötti meghatározott hosszúságú partszakasz. A horgászhelyek szektorok is, melyek vízfelőli szélét bóják jelölik. Csapatonként 2db dőlő bója elhelyezése engedélyezett, a kijelölt szektoron belül. Kérjük olyan bója használatát, amely megakadályozza a hal illetve a szerelék felakadását, ha ez mégis bekövetkezne, akkor a szervezőket kell azonnal értesíteni.
  • Csónakot a verseny ideje alatt csak a szervezők használhatnak probléma megoldáshoz, kivétel az első alapozó etetés.
  • A szektorokon kívül horgászni tilos! A szektoron kívüli horgászat a versenyből történő azonnali kizárást vonja maga után!
  • A csapattagok fejenként két, összesen négy bottal horgászhatnak egyidejűleg, botonként egy horoggal.
  • Csalizni csak bojlival és pellettel lehet. Ezek mérete, alakja, és száma, illetve kombinációja nem meghatározott.
  • A csali pasztázása megengedett az ólomé viszont nem.
  • PVA háló használata megengedett.
  • Az első etetés csónakból is történhet a verseny kezdete előtti egy órában. Az alapozó etetés után csak partról lehet etetni. Távirányítású etetőhajó használata tilos! Etetésre csak egészséges, a halakra káros anyagokat nem tartalmazó etetőanyagokat lehet használni. Az etetőanyagba élő anyagot keverni (pl. csonti, pinki, szúnyoglárva stb.) tilos.
  • Éjszaka (21:00 ? 5:00) etetni csak dobócsővel lehet.
  • A szerelék bejuttatása csak dobással engedélyezett.
  • A versenyen a horgászathoz kizárólag 3.5lb illetve 150g vagy ez alatti maximális dobósúlyú botokat szabad használni halkíméleti okok miatt.
  • Az eredménybe a 3.000 grammot elérő ponty és amur számít be.
  • A testbe akadt hal nem mérlegelhető. A versenyen fogott minden halat kíméletesen vissza kell helyezni a horgásztóba. A halak egészsége érdekében pontymatrac, sűrűszövésű, nagyméretű merítőháló, sebfertőtlenítő, szintén sűrűszövésű pontyzsák megléte és használata kötelező. Egy pontyzsákba egyidejűleg 1 darab 5.000 gramm feletti, vagy maximum 2 darab 5.000 gramm alatti ponty tehető. Amur csak magában tárolható. A visszaengedéskor az elúszni már nem képes vagy elpusztult hal nem számít bele az eredménybe.
  • Minden, a verseny végét jelző dudaszó előtt megakasztott szabályosan kifogott hal beleszámít az értékelésbe.
  • A kifogott halakat fényképezni állva nem lehet, csak térdelve vagy guggolva lehet kézben tartani.
  • A mérlegelők a fogásokhoz viszonyított gyakorisággal járják a tavat, de egy megadott ügyeleti számon mindig elérhetők nagy hal, vagy sok hal esetében. A mérlegelés mindig az adott csapat szektorában, az egyik szomszédos csapat egy tagjának jelenlétében történik, aki aláírásával hitelesíti a fogást.
  • Bármilyen vitás esetben a versenybírók döntenek. A versenybírók végzik a mérlegelést és szintén Őket kell értesíteni szabálytalanság észlelésekor. A verseny lezárása után szabálytalanság bejelentésére nincs mód.
  • A szabályzat megszegése, valamint a sporthorgászhoz méltatlan viselkedés azonnali kizárást von maga után. A kizárt csapat eredményei törlésre kerülnek és a csapat részére a nevezési díj nem kerül visszafizetésre, illetve nem indulhat a következő versenyen.
  • A kifogott halakról és az azokat kifogó horgászokról fotó és videofelvételek készülnek. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. fenntartja a jogot, hogy ezek a felvételek marketinganyagaikban megjelenjenek.

A szabály- és programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

 

Jó szórakozást, eredményes horgászatot kíván minden résztvevőnek a Hortobágyi Halgazdaság Zrt.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .