Daiwa orsótechnológia 2013 – Első rész

orsotechnologia gorgo 2013

MAG SEAL

A MAG SEAL megoldás alapelve egy szenzációs, új olajon – speciális mágneses olajon – alapul, amit a NASA fejlesztett ki abból a célból, hogy az űrhajókban az üzemanyagot a mágnesesség segítségével mozgatni lehessen. Egy ilyen olajat az orsógyártáshoz nem lehet csak úgy a boltban megvásárolni, az egy felettébb összetett és különleges gyártási technológiával készül. Az olajba zárt vasoxid részecskék – melyekre a mágnesezhetőség miatt van szükség- alig 1/100.000mm átmérőjűek, egyetlen részecske felülete mindössze akkora, mint egy influenza-vírus 1/10-ed része. Az ebben a speciális ?fémes olajban? található molekulák képesek alakjukat megváltoztatni. Ha mágneses hatásnak tesszük ki őket, normális formájuk megváltozik és az olaj ezáltal folyékony tömítő anyaggá válik. Ez az olaj olyan erősen mágnesezhető, hogy egy mágnesezett falú edényből akkor sem folyik ki, ha azt nyitott részével lefelé fordítjuk. Egy ilyen, folyékony, mágneseszhető olajon alapuló tömítés nem eredményez surlódást, tökéletesen szigetel és a legkisebb porszemcsék bejutását is megakadályozza.

 

A DAIWA mérnökei számára a nagy kihívás abban állt, hogy olyan orsót fejlesszenek, ami kifejezetten illeszkedik a mágneseszhető olaj alapú tömítés adottságaihoz és lehetőségeihez. Egy olyan folyékony membránt alkottak, ami megakadályozza, hogy víz jusson az orsóba. A MAG SEAL design arra az alapelvre éprül, hogy a peremfutó orsó belsejétől távol tartsa a vizet. Mindenek előtt a tengeren horgászókat hozza lázba ez a gondolat, mert ez a megoldás garantálja orsóik hosszú élettartamát. Nincs rozsdásodás, kifogástalan a működés. Ha sós víz jut egy orsóba, majd az megszárad, a só kikristályosodik és korrodálja a hajtóművet és a golyóscsapágyakat. A legegyszerűbb megoldás ennek elkerülésére a gumi tömítőgyűrű lenne, de az akkora surlódást okozna, hogy a tengely és a rotor közti szigetelésre alkalmazása használhatatlanná tenné az orsót. Csak a mágnesekkel együtt alkalmazott mágnesezhető olaj nyújtja az elvárt szigetelő hatást. Hosszú évekre volt szükség a kutatás és fejlesztés terén, mire sikerült a horgászorsók számára egy ilyen színvonalú tömítési megoldást kidolgoznunk.

 

Ez a folyékony tömítés a MAG SEAL nevet kapta.

orsotechnologia2013

 

Minél könnyebben forog egy zsinórvezető görgő, annál kisebb ellenállást fejt ki, annál kevésbé surlódik rajta zsinór. Ha finom sókristályok, vagy apró szennyeződések kerülnek a görgő alá, azok forgását egyre jobban lefékezik, a surlódás mértéke eléri a kritikus szintet. Az EXIST az első olyan orsó, amely MAG SEALED zsinórvezető görgővel készül. A mágnesezhető MAG SEAL olaj tömíti a görgőt, megakadályozza, hogy víz – adott eseben abban oldott só – és egyéb szennyeződés kerüljön a görgőbe és gátolja annak szabad forgását.

 

A MAG SEALED zsinórvezető görgő újabb mérföldkő a DAIWA high-tech orsófejlesztési történetében.
A MAG SEALED zsinórvezető görgő újabb mérföldkő a DAIWA high-tech orsófejlesztési történetében.

 

 

AIR ROTOR

A mágneses olaj alapú tömítés nem csak a víz és szennyeződés behatolását gátolja meg, hanem az orsó könnyed és ?sima? futását is elősegíti. Az az ember érzése, hogy összeköttetése a műcsalival közvetlenebb, az óvatos kapásokat könnyebben érzékeli és a fárasztás során is többet érez az ellenfél mozgásából. Ezt a horgászórsóknál tapasztalható új effektust ORSÓ ÉRZÉKENYSÉGNEK nevezzük. Kifejezetten ennek fokozása érdekében fejlesztettük ki a teljesen új ?AIR ROTOR? nevű rotorunkat. Első lépésben egyenletesebben elosztottuk a zsinór által a zsinórvezető görgőn keresztül a rotorra ható nagy erejű terhelést, így elértük, hogy a rotor egyes részeire jóval enyhébb nyomás hat, mint korábban. Az új rotor 15%-kal könnyebb, mint az ugyanebből az anyagból készült szokásos rotorok, ez nagyban csökkenti a vibrációt és javítja a forgási egyensúlyt a nagyon mélyre helyezett súlypontnak köszönhetően.

AIR ROTOR
AIR ROTOR

 

HARDBODY-Z CONCEPT

Megvan az ideális fémötvözetünk, a maximális precizitású megmunkálási technológiánk, a tudásbázisunk és az évtizedes tapasztalatunk ahhoz, hogy rendkívül precíz, tartós és nagyon könnyű fémorsókat gyártsunk.

 

Ezt a technológiát HardBody-Z Concept-nek hívjuk. Minden előnyös műszaki tartalom mellett, melyek egyértelműek, van egy további jelentős és nem lebecsülendő plusz pont is, ezek az orsók a minőségi műanyag orsók árfekvéséhez képest alig valamivel drágábbak és korábbi saját csúcs-orsóinkhoz viszonyítva is kimondottan kedvező az áruk.

 

ZAION

 

A ZAION az orsógyártás számára kiváló alapanyag orsóházak és rotorok készítéséhez. Ha valaki egy ZAION-ból készült orsót a kezébe fog, rögtön felismeri legkomolyabb előnyét: a csekély súlyt. A ZAION egyfajta speciális, nagy sűrűségű karbonszálas anyag, melyet hatalmas terhelés elviselésére és hosszú élettartamra szánnak, mindemellett pedig nagyon könnyű. Rendkívül precíz orsóházat és rotort lehet ZAION-ból készíteni, ami a hajtóművet tartósan stabilan fogja és védi. A ZAION erőssége a magnéziuméhoz hasonló, kétszer olyan erős és 20%-kal könnyebb, mint a nylon/ABS, a súlya 50%-a az alumíniuménak.

ZAIONA ZAION az orsógyártás  számára  kiváló alapanyag orsóházak   és  rotorok készítéséhez.   Ha  valaki egy ZAION-ból készült orsót a kezébe fog, rögtön felismeri legkomolyabb előnyét: a csekély súlyt. A ZAION egyfajta speciális,  nagy sűrűségű  karbonszálas  anyag, melyet hatalmas  terhelés  elviselésére  és hosszú  élettartamra szánnak, mindemellett pedig nagyon könnyű. Rendkívül precíz orsóházat és rotort lehet ZAION-ból készíteni, ami a hajtóművet tartósan stabilan fogja és védi. A ZAION erőssége a magnéziuméhoz hasonló, kétszer olyan erős és 20%-kal könnyebb, mint a nylon/ABS, a súlya 50%-a az alumíniuménak.
Zaion
SILENT DOBEMELÉSA dobemelő rendszer fogaskerekeinek speciális elrendezése és vezetése által jelentősen javítottunk a hajtómű finom járásán a hasonló rendszerű szokásos hajtásokhoz képest.
SILENT DOBEMELÉS
A dobemelő rendszer fogaskerekeinek speciális elrendezése és vezetése által jelentősen javítottunk a hajtómű finom járásán a hasonló rendszerű szokásos hajtásokhoz képest.

 

DIGIGEAR HAJTÓMŰGépi megmunkálású, digitális fejlesztésű hajtómű a legnagyobb terhelésre. A HardBody Z alumínium házba beágyazott hajtómű, a hajtókar erejét közvetlenül adja át a rotornak, nyugodtan, simán és a legnagyobb hatékonysággal, hogy a horgász teljesen a horgászatra koncentrálhasson.
DIGIGEAR HAJTÓMŰ
Gépi megmunkálású, digitális fejlesztésű hajtómű a legnagyobb terhelésre. A HardBody Z alumínium házba beágyazott hajtómű, a hajtókar erejét közvetlenül adja át a rotornak, nyugodtan, simán és a legnagyobb hatékonysággal, hogy a horgász teljesen a horgászatra koncentrálhasson.

 

Folytatás hamarosan….

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .