Ízelítő a Pontyvilág januári lapszámából

Bujáki Géza:

Christian Schlott a Pontyvilágban!

 

ép-1

 

Magazinunk nemzetközi szerzőgárdája egy igazi legendával bővül, ennek apropóján beszélgettünk Schlottival a múltról, jelenről és persze a jövőről is.

 

Kép-2

 

Christian Schlottot bizonyára kevés hazai pontyhorgásznak kell bemutatni. Első filmje, mely Háromfán készült, még videókazettán jelent meg ?96-ban; ez adott kedvet sokaknak a ?bojlizás?-hoz. Budapesti horgászüzlete ?Schlotti bojlis boltja? néven futott 2004 és 2008 között, és egészen tavalyig volt a Magyar Horgász szakírója (2003?2012).  Sokan tanulhattunk tőle, különleges módszerekről, szerelékekről, bojlikészítésről. 2013-tól már a PontyVilágban olvashatjuk hónapról-hónapra tanácsait, beszámolóit.

 

Kép-3

 

 

 

 

André Akkermans:

A method újratöltve

 

Kép-1

 

Szinte minden pontyhorgász, akivel beszélünk, pozitívan nyilatkozik ?a method?-ról. Ugyanakkor nehéz olyat találni, aki rendszeresen használná is? De miért? Talán a dévérektől (vagy egyéb halaktól) való félelem miatt? Esetleg megint a régi történet, miszerint ezzel csak kispontyok foghatók?

 

Kép-2

 

Valami távol tartja a horgászokat tőle, pedig a módszert egy másfajta megközelítéssel alkalmazva hatalmas eredmények érhetőek el?

 

Kép-3

 

 

 

 

Dankó Péter:

Etetési stratégiák

 

Kép-1

 

A pontyhorgászatban a legtöbb legenda az etetéshez fűződik, így tulajdonképpen ennek az írásomnak a ?Hogyan születnek a legendák?? címet is adhattam volna. De most nem egy mágikus, már-már mesébe illő történetről lesz szó, hanem a számomra bevált és bizonyított etetési stratégiákról, amelyeket szívesen osztok most meg az olvasókkal.

 

Kép-2

 

Mind a mai napig tisztán emlékeszem egy 15 évvel ezelőtti írásra, amit egy akkori horgászújságban olvastam. A cikkben a szerző kissé túlmisztifikálva tett említést a pontyok szoktató etetéséről. Tudatosan, szinte óramű pontossággal meg volt határozva, hogy mennyit, mikor, és milyen ízvilágú bojlit etessünk a meghorgászandó vízbe, a pontyokat rászoktatva ezzel a tápláló eledelre. Az évek múlásával, már némi tapasztalattal a tarsolyomban rájöttem, hogy azért ez nem annyira bonyolult dolog. Véleményem szerint az etetésben ? csakúgy, mint magában a pontyhorgászatban ? nem lehet általánosítani: minden víz és minden horgászat más stratégiát követel.

 

Kép-3

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .