Ízelítő a Pontyvilág decemberi lapszámából

James Armstrong:

Tuti gumi 

 

kép-1

 

A műanyag kukorica széleskörűen felhasználható, jó kezekben pedig egyenesen fantasztikus tud lenni. Hallották már az a szólást vele kapcsolatban, hogy ?tuti gumi?? Nos, igen. Ez tényleg az!

 

Kép-2

 

A legjobbak közül néhányan már minden horgászatuk során alkalmaznak plasztik kukoricát, melynek egyik lelkes buzgó pártolója Danny Fairbrass. Ez ugyanis nem csak kishalas trükk! Danny számos 40 font feletti (18 kg-nál nagyobb) pontyot fogott már pop-up kukoricával, nem csoda, hogy gyakran látni őt, amint épp egy-két szemet fűz fel az előkéjére.

 

Kép-3

 

 

 

 

Sági Tamás:

Nehezen megszerezhető kincsek

-Ismerkedés egy szlovák bányatóval

 

kép-1

 

Egyhetes őszi horgászatra invitált az egyik kedves Szlovákiában élő magyar ismerősöm a közelmúltban egy általa viszonylag sűrűn látogatott bányatóra. Zolitól, az időpont egyeztetés előtt természetesen igyekeztem minél több információt megtudni a tóról. Mikor társam büszkén mesélte, hogy az elhagyatott, majd 40 éves és kb. 120 hektáros tó, kristálytiszta vízzel, átlagban 10-12 méteres mélységgel, rendkívül változó mederfenékkel, hatalmas hínármezőkkel és vándorkagyló telepekkel rendelkezik, egyből átjárta testemet a horgászszenvedély.

 

Kép-2

 

Izgalmamat csak tetézte, hogy Zoli küldött néhány képet azokról a szebb halakról, amelyeket a közelmúltban fogott. A gyönyörű, zömök, kagylókon felnevelkedett pontyok képeit csodálattal néztem. Gondoltam, ismét egy nehéz és öreg víz, ami igazi kihívás, ahol nem bojli függőségben szenvedő ? az idei szezonban már jó néhányszor kifogott ? halakra kell horgásznunk.

 

Kép-3

 

 

 

Steve Briggs:

Hínárban horgászva

 

Kép-1

 

Nem kétséges, hogy napjainkra a hínár szaporábbá vált sok angol vízen, s a korábban még kopár tavakat gyakran már a felszíntől a fenékig elborítja. Ahogy a növényhelyzet változik, úgy kell nekünk is változtatnunk horgászat módján, ha továbbra is szeretnénk halakat fogni.

 

Kép-2

 

Személy szerint én kedvelem a hínárt, szívesen horgászom benne és azt is nagyra értékelem, amit a pontyoknak nyújt azáltal, hogy búvóhelyet és ezzel együtt táplálékot is találnak benne. De azt is megértem, hogy sokaknak gondot okoz, ám ezek többsége arra vezethető vissza, hogy nem bíznak a helyben, valamint, hogy nincsenek eléggé felkészülve az ilyen típusú horgászatra.

Ha egyszer ráérzünk arra, mit is kell tennünk hínáros terepen, akkor egyszeriben megnyílik az út affelé, hogy egyre több és több halat fogjunk ? a lényeg az, hogy jól csináljuk.

 

Kép-3

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .