Ismét indul a „Tiszta víz, rendezett vízpart” pályázat

hvk 200

hvk 200

A MOHOSZ ez évben is meghirdeti a „Tiszta víz, rendezett vízpart” díj elnyerésére a pályázatot. A pályázaton a vízhasznosító egyesületek és szövetségek indulhatnak. A horgászkezelésű vizek víz- és környezetvédelmére igen sokat áldoznak a hasznosítók. A mai napig jelentős nagyságrendben végeznek az egyesület tagjai társadalmi munkát, illetve jelentős összegbe kerül a vizek, a vízpartok tisztán tartása és gondozása, a vízminőség védelme. A horgászkezelésű vizeken igen sokirányú munka folyik, a partok takarításán, növényzet ápolásán, védésén, a vízi növényzet fenntartásán, téli szükségszerű levágásán, a vízminőség védelmén keresztül sok más hasznos építő és fenntartó munkákat is végeznek.

A horgászkezelésű vizek legnagyobb részén szép, gondozott környezet várja a tagságot és az idelátogatókat. Az országos szövetség évtizedek óta szorgalmazza, támogatja a víz- és környezetvédelmet.

Már az 1980-as években útjára indult a „Tiszta víz, rendezett vízpart” közös kezdeményezés a horgászok különböző környezet- és természetvédelmi akciója, tevékenysége. A MOHOSZ 2006-tól már ösztönző pályázatot is kiírt évente a legeredményesebb vízhasznosító horgászszervezetei eredményének elismerésére. Az azóta eltelt időszak alatt mintegy 32 horgászszervezet nyerte el a „Tiszta víz, rendezett vízpart” díjat és mintegy 50 szervezet kapta meg eredményei jutalmául a környezetvédelmi munkát elismerő oklevelet. (Lásd az elismertek listáját). A 2012. évi pályázati felhívás a környezetvédelem menüpont alatt, illetve itt érhető el.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .