0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág októberi lapszámából

Raphaël Trouillet:

Akadó mellett

 

Kép-1

 

Az akadók ? függetlenül attól, hogy a fenéken (tündérrózsák, fatönkök stb.), vagy a partszélben (bedőlt, elsüllyedt fatörzsek, ágak stb.) találhatók ? mindig tuti helynek számítanak, ezek jelentik az első választásunkat a megcélzott tavon. Ám annak érdekében, hogy a zsákmányt ki is tudjuk fogni e helyekről, oda való összeállítást kell használnunk.

 

Kép-2

 

Akadó melletti pontyozásnál biztonsági végszereléket kell használnunk, különben nincs értelme olyan helyen próbálkozni, ahol amúgy biztosan elveszítenénk a zsákmányt. Amikor ilyen ? általam csak rázósnak nevezett ? környezetben horgászom, rendszerint elhagyós összeállítást alkalmazok, mely lehetővé teszi számomra, hogy kapásaim majdhogynem száz százalékát meg is fogjam.  


Kép-3

 

 

 

Pataki Gergely: 

Irány: a Spicces!

 

Kép-1

 

A Spicces-horgásztó gyökerei az ?50-es évek végére nyúlnak vissza, amikor is a felszíni termőréteg alatt rejtőző homok kitermelése megkezdődött. A folyamatos bányászat hatására kialakult egy kristálytiszta vízzel telt mély gödör a maga 9 hektáros területével.

 

Kép-2

 

Az új tulajdonos, a nagyponty horgászat feltételeit tartja szem előtt, valamint kizárólag a fogd meg és engedd vissza elvet, amely kivétel nélkül minden halfajra vonatkozik. Az elmúlt évben nagyarányú telepítések kezdődtek, eddig összesen, több mint 40 mázsa 6 kg feletti ponty talált otthonra. Természetesen az új lakók között jó néhány 20 kg feletti és döntő részben 14 kg-os átlagsúlyú kapitális példány is került a homokbányatóba.

 

Kép-3

 

 

 

Misel Zadravec:

Pelletek, bojlik, sikerek

? új csaliszériák nagyoknak és még nagyobbaknak

 

kép-1

 

Minden eddigi horgászidényemben akadt néhány nap ? netán hét ?, amikor uborkaszezont tartottak a halak, miközben láttam, hogy még ilyenkor is rendszeresen ott tartózkodnak az etetésen. Ha nem akarunk beletörődni a kapástalanságba, valamit ki kell eszelnünk ? én is így tettem.

 

Kép-2

 

Abban az időszakban, amikor a halak táplálkoztak ugyan, de nem vették fel a csalimat, rengeteg taktikai módosítás ellenére sem bírtam őket horogra csalni. Végső ötletként az jutott eszembe, hogy bojli alapanyagból pelletet próbálok készíteni.

 

Kép-3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére