II. Hajdú-Bihar Megyei Szünidő Búcsúztató HorgászversenyLátókép, 2012-08-25

wpid II. Szünidő búcsúztató horgászverseny 2012 039

image

Az idei nyári horgásztábor során a fiatalok érdeklődése és lelkesedése arra sarkalta a nyári horgásztábor szervezőit, hogy mintegy lezárva a nyári szabadságot a fiatalok számára egy szünidő búcsúztató horgászversenyt rendezzenek az ifjú horgászok számára. Nem titkolt célunk ezen felül a horgászifjúság közösségbe kovácsolása és e közösség életben tartása.

image

2012. augusztus 25-én igazi nyári verőfényes kiváló horgászidő köszöntötte a versenyzőket és mi nagyon bíztunk benne, hogy imádott halaink is kellően méltányolják igyekezetünket és sűrű kapásokkal mutatják meg ezt nekünk.

image

Előzetesen 20 fő jelentkezett a versenyre, de mindössze 15 horgász jelent meg a verseny kezdetéig. Többen családi programokkal, egyesületi versenyekkel való egybeesés miatt mondták le a részvételt. A 700 órai gyülekezést volt, aki lekéste, de a verseny kezdetéig sikerült behoznia a lemaradást. Legifjabb versenyzőnk 5 éves volt. Versenyünk színvonalát emelte idei világbajnokunk, a balmazújvárosi Radácsi Kristóf jelenléte és rajthoz állása.

image

Az izgalmas, 800-1100 óráig tartó vetélkedés a zsákmányt elsősorban törpeharcsa, sneci, karika keszeg alkotta. A gyermekhorgászok ügyességét, rátermettségét mutatja, hogy a nagyobbak között is megállták volna a helyüket, sőt nem egy esetben túl is tettek volna rajtuk eredményességben.

image

A verseny legjobbjai:

Ifjúsági kategóriában:

image

1. Radácsi Kristóf Balmazújváros 4300g
2. Nagy Dénes Debrecen 1360g
3. Puskás Dániel Hajdúsámson 660g

image

Gyermek kategóriában:

4. Csirkés Péter Debrecen 1480g
5. Kovács Gyula Debrecen 1060g
6. Czirják Péter Hajdúsámson 1020g

Ők a Megyei Szövetség serlegeit és ajándékait kapták, de minden résztvevő ?kicsitől a nagyig- részesült ajándékcsomagban a Debreceni Vasutas HE, a Nagy HE-Horgászok Háza horgászbolt, az ENERGOFISH Horgászcikk Nagyker, valamint a hajdúböszörményi Hajdú Tamás versenyhorgász, etetőanyag készítő jóvoltából. Az erdményhírdetést követően, pedig hamburgerrel vendégeltük meg a kemény küzdelemben megfáradt versenyzőket.

A Megyei Szövetségünk Ifjúsági és Oktatási Bizottságának nevében köszönöm a fiataloknak a részvételt, örülök, hogy eljöttek, éltek az ismerkedés, barátkozás, közös időtöltés lehetőségével, mely már a korábbi években, nyári táborainkban elkezdődött és reményeink szerint a jövőben folytatódni fog.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .