Megyei Horgász Válogattottunk az OHCSB-n 2012

OHCSB 2012 05

OHCSB 2012 05

Hajdú-Bihar Megye horgász-válogatottja a Velencei tavon 2011-ben rendezett Országos Horgászcsapat Bajnokságon (OHCSB) kivívta a jogot, hogy 10 év után ismételten a legjobbak között az első osztályban szerepelhessen. Komoly lehetőség volt ez arra, hogy megmutassuk, van komoly versenyhorgász élet a megyében még akkor is, ha életvitel szerűen horgászó versenyzőink egyelőre nincsenek.

OHCSB 2012 02

 

2012.06.30-07.01 között a Szegedi Nemzetközi Evezőspályán került megrendezésre országos hőségriadó közepette az idei OHCSB 12 csapat részvételével. A Hajdú-Bihar megyei csapat már a versenyhétvégét megelőzően kedden már teljes létszámban tréningezett a pályán. A keddi, szerdai edzésnapokon a versenypálya a legendás arcát mutatta, hiszen 12-15 kg-os átlagfogás mellett tesztelhettük a felszerelést és a nagyhalas taktikát, csalivezetést. Ekkor a zsákmány nagyobb részét 1-2 kg közötti pontyok biztosították, míg az üresjáratokban kárászt kellett fogni.

 

OHCSB 2012 010

OHCSB 2012 08

 

A csütörtöki ill. pénteki napon a pályán fogható halösszetétel jelentős változásnak indult. A korábbi 10 kg fölötti átlagfogás 4-6 kg-ra csökkent, melynek nagyobb részét kárász, kisebb részét ponty biztosította. Így alakult ki a szombati első versenynapra a csapattaktika, mely a verseny első 30 percében pontyozást, míg a további 2.5 órában szigorú apróhalazást írt elő a szektorok versenyzőinek. A taktika remekül működött 2 szektor kivételével, így az első versenynapot az előkelőnek számító 7. helyen zártuk úgy, hogy a 6. helyezettől mindössze 1 helyezési számmal voltunk lemaradva. Második versenynapra nem változott a felállított versenytaktika. Sajnos az apróhal ekkorra már több szektorban is jóllakott a hosszú versenyhét során bejuttatott etetőanyag mennyiségtől, így sajnos a 8 szektorból csak 4-ben tudtunk jó helyezést elérni.

 

OHCSB 2012 011

 

Összegzésképpen elmondható, hogy a kitűzött célt a csapat teljesítette, hiszen a 9. helyet megszerezve biztonságosan bent maradt az első osztályban, így jövőre ugyan ezen a helyszínen ismét a legjobbak között versenyezhet. Radácsi Kristóf egyéni u14-es kategóriában 8 helyezési számmal a 2. helyen végzett.

 

OHCSB 2012 04

A csapat tagjai:

  • U 14-es korosztály: Radácsi Kristóf (Tiszavirág HE)
  • U18-as korosztály: Nagy Csaba (Top-Fish SHE)
  • U23-as korosztály: Török József (Derecskei HE)
  • Női versenyző: Németi Krisztina (Top-Fish SHE)
  • Felnőtt férfi versenyzők: Takács János (Sellő HE)
  • Pinczés István (Tiszavirág HE)
  • Pintér Lajos (Top-Fish SHE)
  • Dobos János (Top-Fish SHE)
  • Krakkó Tamás (Top-Fish SHE)
  • Csapatvezetők: Fazekas György, Újhelyi Zsolt

 

OHCSB 2012 014

A csapatból a verseny során kiemelkedő teljesítményt nyújtott Takács János (9 helyezési szám) ill. Radácsi Kristóf (8 helyezési szám), aki azóta egyéni világbajnoki címet szerzett U14-es korosztályban. Gratulálunk.

 

Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének teljes körű támogatását, mellyel biztosította a csapat által kitűzött cél teljesítését.

 

ui: Mint a képek egyikén látható, egy régi-új olimpiai bajnokkal edzettünk közösen?  Hajrá Magyarok !!!!
ui: Mint a képek egyikén látható, egy régi-új olimpiai bajnokkal edzettünk közösen? Hajrá Magyarok !!!!

 

üdvözlettel: Krakkó Tamás

 

3 thoughts on “Megyei Horgász Válogattottunk az OHCSB-n 2012

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .